Salatayla ilgili doğru bilinen yanlışlar
imagessalataylailgilidogrubilinenyanlislar5ad5624376488
Salata hakkındaki gercekler bunlarla sınırlı değildir heralde ,ama en bariz olanları bunlar
Ozellikle bayanların hem form kazanmak hem de sağlıklı beslenmek icin tercih ettiği salatayla ilgili doğru bildiğiniz yanlışlar
Hem form kazanmak hem de sağlıklı beslenmek icin tercihinizi hep salatadan yana kullanabilirsiniz Peki salatayla ilgili bildiklerinizin doğru olup olmadığını kontrol etmeye hazır mısınız? İşte mitler
MİT 1: Salata, hamburgere gore her zaman daha az kalorilidir
Bu tamamen yanlış bir bilgi Salatanın uzerine eklenen soslar oldukca yuksek kalorili olabilir Ustelik zeytinyağı da sağlıklı olduğu gerekcesiyle salatalarda bolca tuketilir Fakat zeyinyağının yuksek kalori değerlerine sahip olması coğu zaman atlanan bir gercektir Bu yuzden sıradan bir hamburgere gore yoğun soslu ve zeytinyağlı bir salatanın kalorisi daha fazla olabilir Ancak diyette kontrollu olarak salata yemek cok yararlı olabilir Cunku salata icin kullanılan sebze ve yeşillikler lif yonunden zengindir Bu besinler mide ve bağırsakları fazladan calıştırararak kalori yakımını hızlandırır
MİT 2: Duşuk kalorili sebzeler daha iyidir
Salatanızı analiz edeceğiniz zaman icindeli besleyici oğelere ve enerji sağlayan kalori değerlerine dikkat edin Orneğin kerevizi az kalorili olduğu icin tercih ediyor olabilirsiniz ama bu sebzenin size kazandırdığı enerji de duşuktur Kereviz gibi acık renkli sebzeler diğer sebzelere gore daha az lif, vitamin ve mineral icerirler Bu nedenle bol sebzeli salata tercih edeceğiniz zaman kırmızı biber, brokoli, havuc, bezelye ve patlıcana ağırlık verin
MİT 3: Yapraklı sebzelerin hepsinin besleyici değerleri aynıdır
Yapraklı sebzelerin renkleri acıldıkca besleyici oğeleri de bir o kadar azalır Acık renkli bir atom salata duşuk derecede A, C vitaminleri, demir ve lif değerlerine sahiptir Koyu yeşil renkteki ıspanak yapraklarında ise yuksek derecede magnezyum, demir ve kalsiyum vardır Ispanağın antioksidan değerleri de yuksektir
MİT 4: Salatanızın ustune eklediğiniz kızarmış tavuk ya da et kalori değerini artırmaz
Eğer salatanız bir ana yemeğe eşlik etmiyorsa, doyurucu olması icin uzerine tavuk ya da et ekleyebilirsiniz Ama dikkat! İşte bu noktada salatanız masumiyetinizi kaybediyor ve bir kalori deposu haline gelebiliyor Bu nedenle eğer salatanıza protein değeri kazandırmak istiyorsanız haşlanmış ya da tavuğu tercih etmelisiniz
MİT 5: Organik yeşillikler her zaman icin cok daha sağlıklıdır
Araştırmalar; organik besinlerin besleyici oğelerinin kimyasallardan uzak olarak yetiştirilen sebze ve meyvelere gore cok da ustun olmadığını gosteriyor Bu nedenle sadece organik sebze yemeniz gerektiğini duşunmeyin
BUGUN
imagessalataylailgilidogrubilinenyanlislar5ad5624376488
Salata hakkındaki gercekler bunlarla sınırlı değildir heralde ,ama en bariz olanları bunlar
Ozellikle bayanların hem form kazanmak hem de sağlıklı beslenmek icin tercih ettiği salatayla ilgili doğru bildiğiniz yanlışlar
Hem form kazanmak hem de sağlıklı beslenmek icin tercihinizi hep salatadan yana kullanabilirsiniz Peki salatayla ilgili bildiklerinizin doğru olup olmadığını kontrol etmeye hazır mısınız? İşte mitler
MİT 1: Salata, hamburgere gore her zaman daha az kalorilidir
Bu tamamen yanlış bir bilgi Salatanın uzerine eklenen soslar oldukca yuksek kalorili olabilir Ustelik zeytinyağı da sağlıklı olduğu gerekcesiyle salatalarda bolca tuketilir Fakat zeyinyağının yuksek kalori değerlerine sahip olması coğu zaman atlanan bir gercektir Bu yuzden sıradan bir hamburgere gore yoğun soslu ve zeytinyağlı bir salatanın kalorisi daha fazla olabilir Ancak diyette kontrollu olarak salata yemek cok yararlı olabilir Cunku salata icin kullanılan sebze ve yeşillikler lif yonunden zengindir Bu besinler mide ve bağırsakları fazladan calıştırararak kalori yakımını hızlandırır
MİT 2: Duşuk kalorili sebzeler daha iyidir
Salatanızı analiz edeceğiniz zaman icindeli besleyici oğelere ve enerji sağlayan kalori değerlerine dikkat edin Orneğin kerevizi az kalorili olduğu icin tercih ediyor olabilirsiniz ama bu sebzenin size kazandırdığı enerji de duşuktur Kereviz gibi acık renkli sebzeler diğer sebzelere gore daha az lif, vitamin ve mineral icerirler Bu nedenle bol sebzeli salata tercih edeceğiniz zaman kırmızı biber, brokoli, havuc, bezelye ve patlıcana ağırlık verin
MİT 3: Yapraklı sebzelerin hepsinin besleyici değerleri aynıdır
Yapraklı sebzelerin renkleri acıldıkca besleyici oğeleri de bir o kadar azalır Acık renkli bir atom salata duşuk derecede A, C vitaminleri, demir ve lif değerlerine sahiptir Koyu yeşil renkteki ıspanak yapraklarında ise yuksek derecede magnezyum, demir ve kalsiyum vardır Ispanağın antioksidan değerleri de yuksektir
MİT 4: Salatanızın ustune eklediğiniz kızarmış tavuk ya da et kalori değerini artırmaz
Eğer salatanız bir ana yemeğe eşlik etmiyorsa, doyurucu olması icin uzerine tavuk ya da et ekleyebilirsiniz Ama dikkat! İşte bu noktada salatanız masumiyetinizi kaybediyor ve bir kalori deposu haline gelebiliyor Bu nedenle eğer salatanıza protein değeri kazandırmak istiyorsanız haşlanmış ya da tavuğu tercih etmelisiniz
MİT 5: Organik yeşillikler her zaman icin cok daha sağlıklıdır
Araştırmalar; organik besinlerin besleyici oğelerinin kimyasallardan uzak olarak yetiştirilen sebze ve meyvelere gore cok da ustun olmadığını gosteriyor Bu nedenle sadece organik sebze yemeniz gerektiğini duşunmeyin
BUGUN
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.