
Saray Sarması Tanımı İçin Gereçler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 50 gr tereyağ yada margarin
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı hindistan cevizi
- 1 paket krem şanti (1 su bardağından biraz eksik süt ile hazırlanır)
Saray Sarması Tanımı Yapılışı
- Süt ,un, şeker ocakta kaynayana kadar karıştırılır.
- Kaynayan ve kıvam alan muhallebinin altı kapatılır.
- Margarin ve vanilya ek edilip karıştırılır.
- Bir fırın tepsisinin tabanına hindistan cevizi serpilir her tarafına yayılır.
- Hazırlanan muhallebi tepsiye dökülür.
- Buzdolabında en az 3-4 saat bekletilir.
- 1 paket krem şanti 1 su bardağından biraz az süt ile çırpılır.
- Bekleyen muhallebinin üzerine sürülür.
- Dilek ettiğiniz üzere 6 yada 8 kesime bölünür. Ve rulo biçimi verilir.