Saray Sarması Tanımı İçin Materyaller
- 4 su bardağı süt
- 1 kahve fincanı un
- 1 kahve fincanı nişasta
- 1 su bardağından az şeker
- 1 paket sütlü çikolata (60 gr)
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket krem şanti
- Hindistan cevizi
Saray Sarması Tanımı Yapılışı
- Dikdörtgen borcam hindistan cevizi ile kaplanır.
- Un, nişasta, ve şeker tencereye alınıp süt eklenir, göz göz oluncaya kadar karıştırılır altı kısılıp vanilya, tereyağ ve çikolata eklenip güzelce karıştırılıp altı kapatılır.
- Hindistan cevizi ile kaplanmış borcama muhallebi yavaşça dökülür. (birden dökerseniz hindistan ceviziyle muhallebi boca olacaktır. ).
- Düzgünce soğuduktan sonra tarife nazaran hazırladığımız krem şanti eşit biçimde sürülür.
- Birkaç saat buzdolabında dinlendikten sonra dilediğiniz büyüklükte kesip rulo halinde sararak servis edebilirsiniz. ~afiyet olsun ????.