bilgisayarci
FD Üye

Şebit Yağlaması (Kayseri Yağlaması) Tanımı İçin Gereçler
Hamur için;
- 1 paket kuru maya
- 1 çay kaşığı şeker
- Yarım su bardağı su
- 5 bardak un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
- Zeytinyağı
- Yarım kilo kıyma
- 2 adet soğan
- 3 adet biber
- 1 kaşık salça
- 400 ml domates sosu
- 2 su bardağı su
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
- Maydanoz
- Sarımsaklı yoğurt
Şebit Yağlaması (Kayseri Yağlaması) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Maya ile şekeri karıştırın ve üzerine yarım su bardağı ılık su ekleyip 15 dakika mayalanmasını bekleyin.
- Sonra maya ile unu karıştırın. Üzerine 1 su bardağı su ve 1 çay kaşığı tuz ekleyin. Hamurun kabarması için 1. 5 saat bekletin.
- Hamur dinlenirken, kıymayı zeytin yağı ile renk değiştirene kadar kavurun. Küp küp doğradığınız soğan ve kıyılmış biberleri de ekleyin. Kavurmaya devam edin.
- 1 kaşık salça ekleyin, sonra domates püresi ekleyin ve su ekleyerek akışkan harç elde edin. En son tuz karabiber ve pul biber ile tatlandırın.
- Kabaran hamuru küçük küçük 12 yumruya bölün. Her yumruyu pasta tabağı boyutunda yuvarlak ince açın. Açtığınız şebitleri tavada pişirin alt üst düzgün pişmeli.
- Geniş yuvarlak bir tepsiye 1. Kat için hamuru yerleştirin üzerine harcı homojen biçimde hamur kapanacak stilde yerleştirin. Hamurların kuru olmaması lazım. Bu yüzden sulu harca hamurları batırabilirsiniz böylelikle harç suyunu çeker.
- Hamur harç hamur harç biçiminde 12 kat çıkın. En son katta kıyma kalmalı unutmayın.
- 4 eşit kesime bölün üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin ve maydanoz ile süsleyin. Afiyetle yiyebilirsiniz
.