teknolojiuzmani
FD Üye
Sebze Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- ️1 adet kırmızı dolmalık biber (küçük doğranmış)
- ️2 adet pırasa (küçük doğranmış)
- ️3 adet patates (rendelenmiş)
- ️1 adet soğan (rendelenmiş)
- ️2 adet havuç (rendelenmiş)
- ️3 adet yumurta
- ️Yarım çay bardağı sıvı yağ (110ml)
- ️1 çay bardağı un
- ️Yarım paket kabartma tozu
- ️1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber
- ️200 gram rendelenmiş peynir
Sebze Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Doğranmış ve rendelenmiş tüm gereçleri bir kaseye koyun.
- Patates ve havuçların suyunu evvelce elinizle sıkın.
- Başka bir kaba 3 yumurta,yağ, un, kabartma tozu ve baharatları koyun ve güzelce karıştırın.
- Şimdi karışımı sebzelerin üzerine dökün ve yeterlice karıştırın.
- Karışımı borcama dökün ve 180°’de yaklaşık 30 dakika pişirin.
- 30 dakika sonra böreğimizi fırından çıkarın ve üzerine kaşar peyniri serpin.
- Peynir hafif kızarıncaya kadar pişirin.