
Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı pirinç
- 4 su bardağı sıcak su
- Yarım çay bardağı arpa şehriye
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Yapılışı
- Pirinçlerimizi yıkayalım sıcak suda bekletelim.
- Tenceremize yağımızı alıp eritelim şehriyemizi kızarana kadar pişirelim.
- Üzerine sıcak suda beklettiğimiz pirinçleri ekleyelim sıcak suyu kaynatalım bı yandan.
- Pirinçlerimizi kavuralım birbirlerine yapışıp ayrılıncaya kadar kavurmaya devam edelim.
- Kavrulan pirincin üzerine 4 su bardağı sıcak suyumuzu ekleyelim.
- Ocağın ateşini orta dereceye alıp pilavımıza tuzu ekleyip kapağı kapatalım.
- Pişince ocaktan alıp havluyla saralım ve dinlendirelim.