
Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket tavuk göğüs
- 1 adet soğan
- Yarım çay bardağı şehriye
- 2 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı Yapılışı
- Tavuğa tuz ekleyerek haşlanır haşlandıktan sonra didiklenir yahut küp küp kesilir.
- Bir tencerede ince doğradığımız soğanlar kavrulur salça eklenir salça kokusu gidene kadar karıştırılır.
- Şehriye ve tavuklar da eklendikten sonra çok az karıştırılır haşlandığımız tavuk suyu üzerine eklenir .
- Bu su kâfi gelmez ise üzerini geçecek kadar sıcak su ek edilir.
- Tuz ve baharatlar eklenir kısık ateşte pişirilir şehriyeler yumuşayınca altı kapatılır.