bilgisayarci
FD Üye
Şeker Hamurlu Doğum Günü Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanya için;
- 7 adet yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- 2 paket vanilya
- 1.5 su bardağı un
- 1 su bardağı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 paket pasta kreması
- Süt
- Damla çikolata
- Kremşanti
- Süt
- Gıda boyası
- Şeker hamuru
Şeker Hamurlu Doğum Günü Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pandispanya için; yumurta ile şeker uygunca köpürene kadar çırpıyoruz.
- Yumurtalar köpürene kadar çırptıktan sonra içine katı materyalleri eleyerek spatula ile tek istikamette yumurtaların kabartısını almadan karıştırıyoruz.
- Homojen yaptığımız kek hamurunu yağlı kağıt serdiğimiz kalıba döküyoruz.
- 170 derecede pişiriyoruz (Pandispanya keki 1 gece dinlendirilirse daha düzgün kesilir)
- 3 e böldüğümüz kekin ortalarına pasta kreması sürüp, damla çikolata serpiştiriyoruz 3 katı birebir yaptıktan sonra kremşanti ile her yerini güzelce kaplıyoruz.
- Sonra istediğimiz formda şeker hamuru ile süsülüyoruz ben erkek kardeşim için uçak figürleri yapmak istedim yapanlar için şimdiden afiyet olsun