Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Şekerli Haşhaşlı Çörek

Şekerli Haşhaşlı Çörek
0
58

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80

Şekerli Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket maya (yaş olursa düzgün olur )
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • Un (yaklaşık 6 su bardağı)
İçi için ;
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 7-8 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
  • Toz şeker

Şekerli Haşhaşlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Süt ve suyu ılık olacak biçimde ısıtalım.
  2. Mayayı içine atıp eritelim.
  3. Ardından sıvı yağ şeker ve tuzu ekleyelim.Azar azar unu ekleyip yoğuralım.Ele yapışacak kovana gelince kaşıkla elinizden sıyırıp üzerine poşet kapatarak mayalanmaya bırakalım.
  4. Bir kapta haşhaş ezmesini yağ ile karıştıralım. Akışkan olmalı.
  5. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alarak merdaneyle açalım.
  6. 10 tane bezeyi bu biçimde açalım ve ortalarına birer dolu kaşık haşhaş ezmesi ve yaklaşık bir yemek kaşığı toz şeker serpelim.
  7. 10 bezeyi de açtıktan sonra üstüne haşhaş sürmeden hepsini birlikte tekrar açalım ve şerit şerit keselim.
  8. İki şeridi üst üste koyarak kıvıralım ve saralım.
  9. Hamurun geri kalanı içinde tıpkı şeyi uygulayalım.
  10. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.Deneyenlere afiyet şifa olsun ????.
Şekerli Haşhaşlı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt1 yemek kaşığı şekerYarım çay bardağı sıvı yağ1 paket kuru maya yahut yarım dan biraz fazla yaş maya6 çay bardağı un1 tatlı kaşığı tuzYarım su bardağından biraz fazla haşhaş ezmesiYarım su bardağı sıvı yağ Üzeri için 1 adet yumurta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
Haşhaşlı Burgu Çörek Tanımı İçin Materyaller 2 su bardağı sütYarım su bardağı sıvı yağ2 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz1 paket kuru mayaAldığı kadar un İçi için: 1 su bardağı haşhaşSıvı yağ (Haşhaşa nazaran değişebiliyor. Sürülebilir kıvam alana kadar ekleyip karıştırın)1 yemek kaşığı şeker...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı süt1 su bardağı su1 paket yaş maya3 yemek kaşığı şeker1 yemek kaşığı tuz7 su bardağı kadar un İç harcı için; 250 gr haşhaşYarım su bardağından 1-2 parmak fazla sıvı yağ Haşhaşlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler 2 adet yumurta (sarısı üzerine)3 yemek kaşığı toz şeker2 su bardağı ılık süt1 çay bardağı yoğurt1 su bardağı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuz1 paket instant mayaAldığı kadar un Arasına sürmek için; 4 yemek kaşığı haşhaş1 çay bardağı sıvı yağ5 yemek kaşığı toz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı süt1 su bardağı su1 su bardağı sıvı yağ1 paket kuru maya1 tatlı kaşığı tuz4 yemek kaşığı toz şekerUn (yaklaşık 6 su bardağı)1 tane yumurta sarısı1 paket ıslak haşhaş Haşhaşlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Su ve sütü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
99
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt