
Şekerpare Tanımı İçin Materyaller
- 100 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı irmik
- 2 tane yumurta (sarısının birini üzeri için ayıralım)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
- 2 su bardağı toz şeker
- 2.5 su bardağı su
- Birkaç damla limon
Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Oda sıcaklığında margarini ve başka materyalleri bir kaba alalım.
- Azar azar un ekleyerek ele yapışmayacak bir hamur elde edelim.
- Küçük modüller koparıp biçim verelim yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısını sürüp çatalla çizelim.
- Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 35 dk pişirelim.
- Şerbet için malzemeyi tencereye ekleyelim kaynamaya başlayınca içerisine limon damlatalım.
- Toplamda 25 dk kaynatalım.
- Tatlı sıcak şerbet ılık olacak.
- 2 saat sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun ????.