
Şekersiz Pekmezli İrmik Helvası Tanımı İçin Materyaller
- Yarım su bardağı irmik
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı pekmez
- Ceviz
- Fıstık vs isteğe bağlı
Şekersiz Pekmezli İrmik Helvası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavamıza yağı alıp ısıtıyoruz, ısınan yağın üzerine irmiği koyup kavurmaya başlıyoruz. Bir yandan su ve sütü farklı başka ısıtıyoruz. su kaynayınca altını kapatıp pekmezi ekliyoruz.
- Kavrulan rengi değişen irmiğe evvel su ve pekmez karışımını döküyoruz, sonra da ısınan sütü döküp yeterlice pişiriyoruz. Hiç su kalmayınca altını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz. İçine istediğimiz kuruyemişi katıp afiyetle yiyoruzz ????
- İçindeki pekmez ölçüsünü damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz.
- Dilerseniz üzerine de pekmez döküp o denli tercih edebilirsiniz. Bu ölçü ile 3 porsiyon çıktı. Tanımın görüntüsüne instagram hesabımızdan ulaşabilirsiniz @fitleblebiler hesabımız???? Bu biçim sağlıklı tarifler için takipte kalınn????.