teknolojiuzmani
FD Üye

Şinitzel (Ev İmali Tadı Harika) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet bonfile (Tavuk)
- 2 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı un
- 6 yemek kaşığı galeta unu
- Tuz
- Karabiber
- Sıvı yağ
Şinitzel (Ev Üretimi Tadı Harika) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 bonfile üzerine tanım vereceğim sizler benim üzere fazla yapacaksanız şayet bonfilelerinizi tarife nazaran çoğaltabilirsiniz.
- İlk evvel bonfilelerimizi uzunluktan ince ince kesiyoruz (Aldığınız yere rica ederseniz şinitzel yapacağım diye onlarda kesip veriyor) güzelce yıkayıp süzelim.
- 3 başka geniş kap çıkarıyorsunuz. 1. kaba unu, tuz karabiber koyup karıştırıp bırakalım.
- 2. kaba galeta unu, tuz, karabiber ekleyip, karıştırıp, bırakalım.
- 3. kaba yumurtaları, tuz, karabiber ekleyip karıştırın.
- Tavaya sıvı yağı ekleyelim ocağı açalım ısınması için bırakalım. Süzülen şinitzellerimizden bir adedini alıp birinci evvel önlü gerili una bulayalım fazlalığını silkeleyelim sonra yumurtaya bulayalım önlü artlı fazlalığını süzelim en sonda galeta ununa batıralım.
- Önlü artlı fazlalığını silkeleyerek evvelce ısınmış yağlı tavaya alalım önlü artlı olmak üzere kızarıncaya kadar pişirelim. Şimdiden afiyet olsun ????.