Şipşak Browni Tarifi İçin Malzemeler
- 90 gram tereyağ
- 250 gram bitter çikolata
- 150 gram toz şeker
- 3 yumurta
- 1 çay kaşıği vanilya
- 140 gram un
- 1 tutam tuz
- 220 gram beyaz çikolata
Şipşak Browni Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağını erittim, bitter çikolataları kırıp, içine atıyoruz ve yavaş yavaş erimeye bırakıyoruz. Başka bir kap içerisinde şeker, yumurta ve vanilyayı mikser ile çırpıyoruz.
- Tereyağında erittiğimiz çikolataları yavaş yavaş diğer karışıma ekliyoruz. Spatula ile karıştırıyoruz. Unumuz ve tuzumuzuda ekleyip, spatulayla karıştırmaya devam ediyoruz.
- Kare bir borcamın içerisine yağlı kağıt seriyoruz ve kağıdı yağlıyoruz. Daha sonra borcama bir kat hazırladığımız bitter karışımdan döküyoruz. Güzelce yayıyoruz.
- Üzerine beyaz çikolataları bir bütün halinde koyuyoruz ve tekrardan üzerini bitter çikolata ile örtüyoruz.
- Öncede ısıtılmış 150 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Afiyet olsun.
- Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Örneğin oreo parçaları, çilek, pasta süsleri ile güzel bir görüntü yakalayabilirsiniz.