Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Şöbiyet Tarifi (Dışı Çıtır İçi Yumuşacık)

Şöbiyet Tarifi (Dışı Çıtır İçi Yumuşacık)
0
85

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95

Şöbiyet Tanımı (Dışı Çıtır İçi Yumuşacık) İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
İçi için;
  • 2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
İrmik kreması için;
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik irmik
  • Çok az vanilya (çay kaşığı ucuyla)
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon suyu

Şöbiyet Tanımı (Dışı Çıtır İçi Yumuşacık) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle şerbetimiz için şekerimizi ve suyumuzu ocağa alıyoruz kaynamaya başladığında karıştırıp 15- 20 dakika kaynatıyoruz son 5 dakikası limonunu sıkıyoruz soğuması için kenara alıyoruz.
  2. İrmik kreması için sütü, irmiği çok az da vanilyayı ocağa alıp yoğunlaşana kadar karıştırıyoruz.
  3. Daha sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  4. Tezgahımızın üzerine yufkadan bir tane alıp erittiğimiz tereyağından fırça yardımıyla her yerine sürüyoruz.
  5. En üst katı hariç bu halde 15 kat olacak formda her katına birebir süreci uyguluyoruz (çok süratli formda yapılmalı aksi halde kurur)
  6. Kare kare kesip ortalarına krema ve ceviz koyup şöbiyet formu veriyoruz fırın tepsimize uç kısımları başkasının altına gelecek biçimde diziyoruz (açılmaması için).
  7. Kalan tereyağını üzerlerine sürüp 170 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  8. Fırından çıkartıp birinci sıcağı çıktıktan sonra oda ısısındaki şerbetini döküyoruz.
  9. Şerbetini çektikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun????.
Şöbiyet Tanımı (Dışı Çıtır İçi Yumuşacık) Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Baklavalık Yufkadan Çıtır Çıtır Kaymaklı Şöbiyet Tatlısı Görüntülü Tanımı İçin Gereçler 18 adet baklava yufkasıİri kırılmış, fındık yahut ceviz250 gram eritilmiş tereyağKaymak Şerbeti için; 2 su bardağı su2 su bardağı şekerİnce dilim limon Baklavalık Yufkadan Çıtır Çıtır Kaymaklı Şöbiyet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
100
Şöbiyet Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 paket baklava yufkası500 grm mascarpone yada kaymak100 grm tereyağ1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı çekilmiş antep fıstığı Şerbeti için 2,5 su bardağı su 200 ml2,5 su bardağı şekerBir kaç damla limon Şöbiyet Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
Milföyden Yalancı Şöbiyet Tarifi İçin Malzemeler 10 tane tekli milföy2 yemek kaşığı tereyağ İçi için: Yarım su bardağı çekilmiş ceviz1 su bardağı süt2 kaşık irmik1 tatlı kaşığı şeker Şerbeti için: 2 su bardağı şeker2 su bardağı su Milföyden Yalancı Şöbiyet Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Baklavalık Yufkadan Enfes Şöbiyet Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 20 adet baklavalı yufka1 su bardağı ceviz içi (rondodan geçirilmiş)50 gram tereyağ Arası için muhallebi; 2 su bardağı süt4 yemek kaşığı irmik2 yemek kaşığı şeker Şerbet için 3 su bardağı su2 buçuk su bardağı şeker2.3 damla limon...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Şöbiyet Tanımı İçin Gereçler 20 adet baklavalık yufka50 gram (1 avuç) antep fıstığı tozu200 gram tereyağı İç Muhallebisi 2,5 su bardağı süt3 yemek kaşığı irmik Şurubu İçin 2 su bardağı su2 su bardağı şeker2-3 damla limon Şöbiyet Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Öncelikle şerbeti...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
858,493Konular
981,562Mesajlar
29,681Kullanıcılar
ghbfghSon üye
Üst Alt