
Sodalı Gül Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 şişe maden suyu
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı oda ısısında tereyağ
- 1 yumurta akı (sarısı üzerine)
- 6 su bardağı un (ölçülü eklenecek )
- Yarım sucuk ve kaşar peyniri
Sodalı Gül Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabımıza önce sıvı malzemeleri döküp karıştırıyoruz .
- Daha sonra unumuzu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur yoğuruyoruz ve mayalanması için yarım saat dinlendiriyoruz.
- İç malzemesi için sucuk ve kaşarı doğrayıp hamurumuzu istediğimiz boyutta olacak şekilde koparıp yuvarlıyoruz (bu ölçüden 35 adet poğaça çıkıyor)
- Çay tabağı büyüklüğünde daire şeklinde açıp malzemesini koyarak 4 tarafından kesik atıp gül şeklinde kapatıyoruz .
- Yumurta sarısınıda sürüp el mayası alması için 10 dakika dinlendiriyoruz.
- 250 derece ısıttığımız fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Sodalı Gül Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı