Sodalı Peynirli Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 6 lı hazır yufka
- 500 grm peynir ( peynir tuzsuz ise tuz ekleyebilirsiniz )
- 1 demet maydanoz
- Bir tutam çörek otu kullanabilirsiniz eğer maydanoz sevmiyorsanır
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağı
- 1 tane sade soda suyu
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- Susam
- Çörekotu isteğe bağlı
Sodalı Peynirli Tepsi Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle peynir harcını ve sosunu hazırlayalım.
- Fırın tepsinizin içine pişirme kağıdını alalım, içine yufkanın birinci katını açalım ama kenarları dışarda olacak şekilde olsun.
- Sosumuzla yufkayı iyiyice soslayalım ikinci yufkayı soslayı açalım, yufkanın hepsi tepsinin içinde olacak şekilde olsun.
- Peynirin yarısını iyice yufkanın bütün her yerine gelecek şekilde dağıtalım ilk sosladığımız yufkanın kenarlarını peynirin üstüne alalım, iki sosladığımız yufkayla peynirin üzerini kapatalım.
- Kalan peyniri yufkanın üzerine heryere gelecek şekilde dağıtalım.
- Son kat yufkaları soslayalım peynirin üzerini yufkayla kapatalım.
- Artan sosu gezdirerek dökelim fırça yardımıyla dağıtalım .
- Üzerini streç filim ile kapatalım.
- Buzdolabına alalım iyice dinlendirelim.
- Önceden ısıtılmış fırında ne zaman pişirmek istiyorsanız o zaman üzerine yoğur sürelim ve susam,çörek otu septikten sonra pişirebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Not: lütfen bir gün önceden böreği hazırlayıp bekletelim daha lezzetli oluyor piştikten sonrada üzerini örter sıcakken dinlendirirseniz daha iyi olur ????????????????.
Sodalı Peynirli Tepsi Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı