Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sofralardan eksik edilmemesi gereken 7 yeşil besin

Sofralardan eksik edilmemesi gereken 7 yeşil besin
0
169

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
sofralardan_eksik_edilmemesi_gereken_7_yesil_besin-0.jpg

İstemeden de olsa biriken yağlarınızdan kurtulmak ve sağlıklı bir beden elde etmek için sofralarınızdan eksik etmemeniz gereken 7 harika yeşil besini kesinlikle tüketmelisiniz.



Sofralardan eksik edilmemesi gereken 7 yeşil besin


Enginar: Karaciğer dostu olarak bilinen enginar, yapılan araştırmalar sonucunda içerdiği vitamin ve mineral yoğunluğu ve anti toksin özelliği ile birçok hastalıkta takviye tedavi olarak da bilhassa yapraklarından besin dayanağı olarak faydalanılmaktadır. Enginar tıpkı vakitte mide ve sindirim sistemi dezenfektanı olarak da bilinmektedir. Bunun dışında kalp hastalıklarında, romatizma ve gut da, safra kesesi ve karaciğer rahatsızlıklarında yararlıdır. Enginar yemeği yaparken yalnızca taban kısmı değil, yapraklarının da pişirilip taban kısmının sıyrılarak yenmesi tavsiye edilir.

Bezelye: Protein, lif ve nişasta açısından varlıklı bir sebzedir. A, C ve B vitaminlerinin yanı sıra demir, potasyum ve fosfor üzere mineralleri de içinde barındıran besleyici bir sebzedir. Bezelye bir çok yemek çeşidinde kullanılabilir, ayrıyeten soğuk yemeklerde ve çorbalarda da kullanılabilir.

Bakla: Protein ve vitaminler açısından son derece güçlü bir zerzevat olan baklanın taneleri tazeyken yeşil, kuruyunca açık kahverengidir. Kuru bakla, taze baklaya nazaran daha besleyicidir. Kuru baklanın 100 gramında yaklaşık olarak 25 gr. Protein, 60 gr. Karbonhidrat vardır. Ayrıyeten bakla B1, B2, B6 ve K vitaminlerinin yanı sıra potasyum ve magnezyum mineralleri açısından da epey zengindir.

Ispanak: Demir deposu olarak bilinen ıspanak ayrıyeten A, B, C ve E vitaminlerinden, magnezyum, fosfor ve iyot mineralleri ve protein açısından da çok varlıklı bir sebzedir. Bu nedenle bedenin direncini arttırır, bilhassa bahar aylarında nükseden hastalıklara karşı bedeni korur. Kemik ve dişleri de güçlendirir. Diş çürümelerine karşı kollayıcıdır.Ispanağı salata olarak, kıymalı yahut zeytinyağlı yemek olarak kusur atıştırmalıklar içerisinde bile kullanabiliriz.(Tüm bu yararlarının yanında ıspanak gut hastalarına, eklem iltihabı olanlara, böbrek taşı şikayeti olanlara tavsiye edilmez.)

Taze fasulye: Vitamin, mineral ve antioksidan bakımından hayli güçlü bir zerzevat olduğu için bilhassa mevsiminde haftada 2 sefer, bilhassa öğle öğünlerinde etli yahut zeytin yağlı olarak tüketilmesi önerilmektedir.Kalorisi düşük, yağ bakımından yoksul bir zerzevat olsa da bol lifli yapısı sebebi ile öteki besinlerin sindirimine yardımcı olduğu ve sindirim sisteminin daha rahat çalışmasını sağladığı için ayrıyeten makûs kolesterolün bağırsaktan emilimini engellediği için faydalı bir yiyecektir.Özellikle A vitamini istikametinden zengindir, cilt ve göz sıhhati için faydalıdır. İçerdiği Lutein, zea-xantin ve Beta karoten üzere anti oksidanlar sayesinde bedende bulunan hür radikallerin ziyanlı tesirlerini yok eder, yaşlanmayı geciktirir ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

Brokoli: A, C, E vitaminlerini ve öteki vitaminler bakımından, ayrıyeten demir, bakır, potasyum ve kalsiyum mineralleri açısından epeyce zengindir. Salata olarak, haşlanmış olarak, zeytinyağlı yemek olarak ve çorba olarak sıkça tüketilir. Harika bir antioksidandır.

Taze sarımsak: Mevsimsel salgın hastalıklarda hami olarak, tansiyon ve kolesterol düşürücü olarak, kan sulandırıcı ve bağışıklık sistemini güçlendirici olarak yararları saymakla bitmez.


 

Similar threads

Dr Fevzi Özgönül, biriken yağlardan kurtulmak ve sağlıklı bir gövde elde etmek için sofralardan yetkisiz edilmemesi gereken 10 harikulade yeşil besini hakkında şöyle konuştu:yaglardankurtaransaglikliyesiller5c43cdd9b27a0jpegalt Yağlardan kurtaran sağlıklı yeşillerEnginar:Karaciğer dostu olarak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
82
Baklanın Sağlığımıza Faydaları Bakla faydası Baklanın yararları Baklanın Faydaları nelerdir Mutfaklarımızda bilhassa zeytinyağlısını tükettiğimiz baklanın faydalarını biliyor musunuz melekler ? Baklanın faydaları ve vitamin değerlerini öğrenmek için buyrun o halde yazımıza...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Baklanın Faydaları nelerdir Vitamin ve protein açısından son derece varlıklı bir gıda olan baklanın taneleri tazeyken yeşil, kuruyunca kahverengidir Kuru Bakla, Taze Baklaya kadar daha besleyicidir Kuru Baklanın 100 grmında yaklaşık olarak 26 gr Protein, 58 gr Karbonhidrat ve 341 Kalori...
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
Baklanın Yararları Bakla Vitamin ve protein açısından son derece zengin bir gıda olan baklanın taneleri tazeyken yeşil, kuruyunca kahverengidir Kuru Bakla, Taze Baklaya kadar daha besleyicidir Kuru Baklanın 100 grmında az kalsın 26 gr Protein, 58 gr Karbonhidrat ve 341 Kalori vardır Hem Bakla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
Baklanın Yararları Bakla Vitamin ve protein acısından son derece zengin bir besin olan baklanın taneleri tazeyken yeşil, kuruyunca kahverengidir Kuru Bakla, Taze Baklaya gore daha besleyicidir Kuru Baklanın 100 grmında yaklaşık olarak 26 gr Protein, 58 gr Karbonhidrat ve 341 Kalori vardır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
113
858,500Konular
982,595Mesajlar
30,356Kullanıcılar
saki erolSon üye
Üst Alt