
Soğan Gallesi Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr kuzu kuşbaşı
- 8- 10 adet arpacık soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 6 – 7 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı salça ( ben biber salçası kullandım)
- 1 su bardağı sıcak su
- 3 – 4 adet kurutulmuş arnavut biberi
- Tuz, pulbiber
Soğan Gallesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Eti arpacık soğan ile birlikte büyükçe bir tencereye alın.
- Tereyağı ilave edin ve 3-4 dakika kavurun.
- Sarımsak, salça ve pulbiberi ekleyip kavurmaya devam edin.
- Daha sonra tüm malzemeyi bir güveç kabına alalım ve üzerine sıcak suyu gezdirin.
- Tuzunu ayarlayın ve kurutulmuş arnavut biberlerini dizin.
- Güveç kabının kapağını kapatın.
- Önceden ısıtılmış 200° derece fırında 2 saat pişirin. Afiyet olsun ????Not: etin yağlı kısımları yemeğe lezzet katacağı için bu kısımları almadan birlikte pişirin.