teknolojiuzmani
FD Üye
Soğanlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı ucuyla biber salçası
- 1.5 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Sıcak su
Soğanlı Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağ ve sıvı yağı tencereye alıp ısıtıyoruz.
- Tereyağ eriyince yemeklik doğradığımız soğanı içine atıp kavuruyoruz dikkat edelim yanmasın.
- Ardından salçalarımızı koyuyoruz.
- Salçaları bi iki çevirip kokusu çıkınca yıkayıp süzdürdüğümüz bulgurumuzu koyup bi kaç kere kaşıkla çevirip üzerine hafif geçecek şekilde göz kararı sıcak suyumuzu ilave ediyoruz.
- Suyu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
- Suyu çekince altını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz.
- Yaklaşık 10-15 dakika kadar sonra hazır afiyet olsun????.
????????tarif defterinize eklemeyi ve takip etmeyi unutmayın
Soğanlı Bulgur Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.