
Somon Gravlaks Tanımı İçin Gereçler
- 1 kilo somon fileto
- 125 gram tuz
- 125 gram toz şeker
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
Somon Gravlaks Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Fileto aldığınız balığın derisi ve kılçıklarını balıkçınıza temizletin.
- Tuz ve şekeri başka baharatlar ile karıştırın, balığın altına ve üstüne birebir oranda serin ve strech folyo ile kapatıp en az 6 saat bekletin. Balığın tüm suyu ve kanı dışarı çıkacaktır. Fakat balığınız ne tuzlu ne de şekerli olacaktır.
- Tuz ve şekeri balığın üzerinden yıkayarak temizleyin ve kurulayın. Balığınız hayli sert bir et haline gelecektir. Keskin bir bıçak ile ince dilimler halinde dilimleyin.
- Tuz ve karabiber ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.