nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,677
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 37
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 61
Sonbahar Ayları İçin Dinç Beslenme İpuçları
Güz Aylarında Gıda Tüyoları,Sonbaharda Uyumlu ve Dinç Besin
Yaz aylarının geride kaldığı, sonbaharın başladığı bu günlerde birçok hastalık da pusuda bekliyor Havaların soğumaya başladığı mevsim geçişlerinde soğuk algınlıkları, grip ve bronşit gibi kış hastalıklarına yakalanma riski artıyor İşte böylece sonbaharı dinç geçirebilmek için gıda düzenini her yerde kontrol etmek gerekiyor!
Sonbahar aylarında bağışıklığımızı yükseltmek, hastalıklara yakalanma sıklığını azaltmak ve yakalansak deha kolay atlatabilmek için sağlıklı ve dengeli beslenmek şart Güz aylarında sağlıklı besin için uyarı edilmesi gerekenler:
Sonbaharın gelmesiyle birlikte; mevsim geçişinin ve havaların soğumasının etkisiyle hastalıklara yakalanma riski artıyor Soğuk algınlıkları, grip ve bronşit gibi kış hastalıkları pusuda bekler Bu dönemde kişilerin mutsuzluk eğilimleri artabilir ve buna tabi olarak da kolay şekerli gıdalara eğilim olur
Bu nedenlerden dolayı mevsim geçişlerinde gıda düzenini her tarafta gözden geçirmekte üstünlük var Güz aylarında bağışıklık sistemini desteklemek, hastalıklara yakalanma sıklığını azaltmak ve yakalansak zeka basit atlatabilmek için sağlıklı ve dengelenmiş beslenmek şart
Acilen Antioksidan Zamanı
Mevsim değişikliklerinde daha artı vitamin, mineral ve kıymetli bileşiklere (antioksidanlar gibi) gereklilik duyarız bu nedenle mevsim geçişlerinde vitamin ve mineral deposu olan sebze ve meyve grubuna özellikle siklet vermeli, vitamin ve mineralleri doğal ve dürüst kaynaklardan almalıyız
Vitaminlerden bilhassa A, C, E; minerallerden ise selenyum, çinko ve magnezyum antioksidan özellikleri bir uçtan bir uca bağışıklık destekleme de daha da ağırlık talep etmektedir Antioksidanlar hücredeki oksitlenmeyi önleyen maddelerdir Savunma mekanizmasını güçlendirirler, gövde direncini arttırırlar Kişiler güçlü bağışıklık sistemleri ile hastalıklara yakalanma riskini azaltıp hastalansalar dahi kısa sürede atlatabilirler
Bağışıklık Sistemi için Probiyotik
Sonbaharda bambaşka bir önem şampiyon bağışıklık sistemini güçlendirmede probiyotik besinlerin büyük desteği vardır Jurnal beslenme düzeninize probiyotik yoğurt ya da kefiri; süt veya yoğurt yerine koyabilir, bu besinlerin olumlu etkilerinden yaralanabilirsiniz
Sütsüz ve Güneşsiz Olmaz!
Bağışıklığı sağlamlaştırmak manâlı; ama bunun yanında güneş ışınlarından faydalanma süremiz de azalıyor! böylece mutlaka D vitamini ve kalsiyum kaynaklarımıza özen uygulamak ve bunların vücutta kullanılmasını sağlayabilmek için de 15 – 20 dakika da olsa güneş ışığından adet edinmek gerekli Kalsiyum kaynakları; süt ve süt ürünleri, peynir, sebzeler ve pekmez
Güz Hüznüne Karşısında B Vitamini
Sonbaharda çoğalan buhran eğilimini ve stresi denetim altına elde etmek için özellikle B grubu vitaminlerinden varlıklı beslenmekte menfaat var; bütün tahıllı ekmekler, kuru baklagiller, yeşil yapraklı sebzeler, et ve süt ürünleri gibi… Bu dönemde bol sebze ve meyve harcamak, bol su içmek, kan şekeri kontrolünü karşılamak ve bol miktarda balık tüketmek buhran hallerine karşısında fayda sağlayabilir
En Güçlü ve En Doğal Antioksidan Kaynakları
A vitamini: Karaciğer, yeşil yapraklı sebzeler, havuç, kayısı, yumurta
C vitamini: Kuşburnu, maydanoz, yeşil sivri biber, karalahana, karnabahar, çilek, limon, portakal, greyfurt
E vitamini: Soya yağı, bitkisel yağlar, yağlı tohumlar
Selenyum: Deniz ürünleri, böbrek, kalp ve diğer etler
Çinko: Et, karaciğer, bulgur, balık, süt, yumurta, badem içi, ceviz, elma, kuru baklagiller
Magnezyum: Badem, ceviz, fındık, fıstık, muz, kuru baklagiller, yeşil yapraklı sebzeler; tahıllar
Dinç Beslenmede Basit İpuçları
Öğünlerinizde mutlaka ham sebzeye yer verin
Haftada 2 – 3 kez balık tüketin Izgara, fırın veya buğulama yöntemlerini tercih edin
Su tüketimini gözden kaçırmayın minimum 2 litre su tüketin
Yumurta, yoğurt, peynir, süt ve et grubu gibi proteinden zengin gıda tüketimine özen gösterin Bunlar bağışıklığınızı da destekleyecektir
Kuru baklagilleri haftada en az 2 kere tüketmeye özen gösterin
Çay, kahve gibi ihtiyaçlarınızı bitki çaylarından sağlayın
Beslenme ve Diyet Uzmanı Emel Unutmaz *
Güz Aylarında Gıda Tüyoları,Sonbaharda Uyumlu ve Dinç Besin
Yaz aylarının geride kaldığı, sonbaharın başladığı bu günlerde birçok hastalık da pusuda bekliyor Havaların soğumaya başladığı mevsim geçişlerinde soğuk algınlıkları, grip ve bronşit gibi kış hastalıklarına yakalanma riski artıyor İşte böylece sonbaharı dinç geçirebilmek için gıda düzenini her yerde kontrol etmek gerekiyor!
Sonbahar aylarında bağışıklığımızı yükseltmek, hastalıklara yakalanma sıklığını azaltmak ve yakalansak deha kolay atlatabilmek için sağlıklı ve dengeli beslenmek şart Güz aylarında sağlıklı besin için uyarı edilmesi gerekenler:
Sonbaharın gelmesiyle birlikte; mevsim geçişinin ve havaların soğumasının etkisiyle hastalıklara yakalanma riski artıyor Soğuk algınlıkları, grip ve bronşit gibi kış hastalıkları pusuda bekler Bu dönemde kişilerin mutsuzluk eğilimleri artabilir ve buna tabi olarak da kolay şekerli gıdalara eğilim olur
Bu nedenlerden dolayı mevsim geçişlerinde gıda düzenini her tarafta gözden geçirmekte üstünlük var Güz aylarında bağışıklık sistemini desteklemek, hastalıklara yakalanma sıklığını azaltmak ve yakalansak zeka basit atlatabilmek için sağlıklı ve dengelenmiş beslenmek şart
Acilen Antioksidan Zamanı
Mevsim değişikliklerinde daha artı vitamin, mineral ve kıymetli bileşiklere (antioksidanlar gibi) gereklilik duyarız bu nedenle mevsim geçişlerinde vitamin ve mineral deposu olan sebze ve meyve grubuna özellikle siklet vermeli, vitamin ve mineralleri doğal ve dürüst kaynaklardan almalıyız
Vitaminlerden bilhassa A, C, E; minerallerden ise selenyum, çinko ve magnezyum antioksidan özellikleri bir uçtan bir uca bağışıklık destekleme de daha da ağırlık talep etmektedir Antioksidanlar hücredeki oksitlenmeyi önleyen maddelerdir Savunma mekanizmasını güçlendirirler, gövde direncini arttırırlar Kişiler güçlü bağışıklık sistemleri ile hastalıklara yakalanma riskini azaltıp hastalansalar dahi kısa sürede atlatabilirler
Bağışıklık Sistemi için Probiyotik
Sonbaharda bambaşka bir önem şampiyon bağışıklık sistemini güçlendirmede probiyotik besinlerin büyük desteği vardır Jurnal beslenme düzeninize probiyotik yoğurt ya da kefiri; süt veya yoğurt yerine koyabilir, bu besinlerin olumlu etkilerinden yaralanabilirsiniz
Sütsüz ve Güneşsiz Olmaz!
Bağışıklığı sağlamlaştırmak manâlı; ama bunun yanında güneş ışınlarından faydalanma süremiz de azalıyor! böylece mutlaka D vitamini ve kalsiyum kaynaklarımıza özen uygulamak ve bunların vücutta kullanılmasını sağlayabilmek için de 15 – 20 dakika da olsa güneş ışığından adet edinmek gerekli Kalsiyum kaynakları; süt ve süt ürünleri, peynir, sebzeler ve pekmez
Güz Hüznüne Karşısında B Vitamini
Sonbaharda çoğalan buhran eğilimini ve stresi denetim altına elde etmek için özellikle B grubu vitaminlerinden varlıklı beslenmekte menfaat var; bütün tahıllı ekmekler, kuru baklagiller, yeşil yapraklı sebzeler, et ve süt ürünleri gibi… Bu dönemde bol sebze ve meyve harcamak, bol su içmek, kan şekeri kontrolünü karşılamak ve bol miktarda balık tüketmek buhran hallerine karşısında fayda sağlayabilir
En Güçlü ve En Doğal Antioksidan Kaynakları
A vitamini: Karaciğer, yeşil yapraklı sebzeler, havuç, kayısı, yumurta
C vitamini: Kuşburnu, maydanoz, yeşil sivri biber, karalahana, karnabahar, çilek, limon, portakal, greyfurt
E vitamini: Soya yağı, bitkisel yağlar, yağlı tohumlar
Selenyum: Deniz ürünleri, böbrek, kalp ve diğer etler
Çinko: Et, karaciğer, bulgur, balık, süt, yumurta, badem içi, ceviz, elma, kuru baklagiller
Magnezyum: Badem, ceviz, fındık, fıstık, muz, kuru baklagiller, yeşil yapraklı sebzeler; tahıllar
Dinç Beslenmede Basit İpuçları
Öğünlerinizde mutlaka ham sebzeye yer verin
Haftada 2 – 3 kez balık tüketin Izgara, fırın veya buğulama yöntemlerini tercih edin
Su tüketimini gözden kaçırmayın minimum 2 litre su tüketin
Yumurta, yoğurt, peynir, süt ve et grubu gibi proteinden zengin gıda tüketimine özen gösterin Bunlar bağışıklığınızı da destekleyecektir
Kuru baklagilleri haftada en az 2 kere tüketmeye özen gösterin
Çay, kahve gibi ihtiyaçlarınızı bitki çaylarından sağlayın
Beslenme ve Diyet Uzmanı Emel Unutmaz *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.