Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Soslu Mantar (Et Yemeklerinin Mükemmel Yancısı)

Soslu Mantar (Et Yemeklerinin Mükemmel Yancısı)

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
soslu-mantar-et-yemeklerinin-mukemmel-yancisi-15.jpg

Soslu Mantar (Et Yemeklerinin Kusursuz Yancısı) Tanımı İçin Materyaller

  • 400 gram mantar
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 baş soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı zerzevat tozu
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı köri
  • Az tuz
Sosu için
  • 250 ml (1 su bardağı ) soğuk su
  • 1 silme yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1-2 damla limon suyu

Soslu Mantar (Et Yemeklerinin Eksiksiz Yancısı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle bir kapta sosun materyallerini karıştırdım.
  2. Güzelce ısıttığım tavaya az yağı aldım ve iri doğranmış mantarı yüksek ateşte kavurdum.
  3. Mantarların rengi dönünce kapya biberi ek edip biraz daha kavurdum.
  4. Sonra soğanı ek edip tekrar yüksek ateşte hafif kahverengi olana kadar kavurdum.
  5. Tavanın altını kısıp ve sarımsakları ekledim.
  6. Biraz çevirdim ve baharatları ek ettim.
  7. Az daha çevirdim ve suyunu ek edip kapağını kapattım. Kısık ateşte mantar pişene kadar pişirdim. Afiyet olsun.
Soslu Mantar (Et Yemeklerinin Kusursuz Yancısı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Özel Mantar Soslu Et Sote Tanımı İçin Malzemeler 1 kg az yağlı dana kuşbaşı et1 büyük soğan1’er tatlı kaşığı tuz pulbiber1 çay kaşığı karabiberYarım çay bardağı sıvı yağ Özel mantarlı sos için; 400 gram kültür mantarı2 tane kapya biberYarım çay bardağı sıvı yağ1 paket sıvı krema1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
Mantar Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler 1 kesim tavuk göğsü (250-300 gram) Tavuk için: 1 çay kaşığı kırmızı toz biberYarım çay kaşığı zencefil tozuYarım çay kaşığı tavuk baharatıBiraz karabiber1 yemek kaşığı sıvı yağ1 diş sarımsak Mantar sosu için: 250 gram mantarYarım kırmızı kapya biberYarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
97
Kremalı Mantar Soslu Makarna Tanımı İçin Gereçler 500 gr mantar350 gr makarna1 adet soğan1 diş sarımsak400 ml krema (schlagsahne)4 yemek kaşığı sıvı yağTuzKarabiber Kremalı Mantar Soslu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Bir tencerede makarnaları her zamanki üzere...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
Mantarlı Soslu Et Tanımı İçin Materyaller 6 modül dana antrikot1 yemek kaşığı tereyağ2 yemek kaşığı sıvı yağ1 adet soğan1 diş sarımsak6-8 adet mantar1 yemek kaşığı domates salçası3 su bardağı et suyuYarım çay bardağı sıvı krema1 tatlı kaşığı nişasta ( çok az suyla açılmış)Tuz ve karabiber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
Soya Soslu Mantar Sote Tanımı İçin Materyaller 1 kutu konserve mantar1 adet orta uzunluk kuru soğan1 adet kapya biber2 adet sivri yeşil biber1,5 yemek kaşığı soya sosu1 yemek kaşığı tereyağÇok az tuz Soya Soslu Mantar Sote Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Mantar, kuru soğan, yeşil...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
858,496Konular
981,665Mesajlar
29,734Kullanıcılar
Üst Alt