bilgisayarci
FD Üye
Soslu Mantar (Et Yemeklerinin Kusursuz Yancısı) Tanımı İçin Materyaller
- 400 gram mantar
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 baş soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı zerzevat tozu
- Yarım çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı köri
- Az tuz
- 250 ml (1 su bardağı ) soğuk su
- 1 silme yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 1-2 damla limon suyu
Soslu Mantar (Et Yemeklerinin Eksiksiz Yancısı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle bir kapta sosun materyallerini karıştırdım.
- Güzelce ısıttığım tavaya az yağı aldım ve iri doğranmış mantarı yüksek ateşte kavurdum.
- Mantarların rengi dönünce kapya biberi ek edip biraz daha kavurdum.
- Sonra soğanı ek edip tekrar yüksek ateşte hafif kahverengi olana kadar kavurdum.
- Tavanın altını kısıp ve sarımsakları ekledim.
- Biraz çevirdim ve baharatları ek ettim.
- Az daha çevirdim ve suyunu ek edip kapağını kapattım. Kısık ateşte mantar pişene kadar pişirdim. Afiyet olsun.