Soslu Tavuk Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilo tavuk baget
- 1 buçuk yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım tatlı kaşığı köri
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 diş ezilmiş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay bardağı haşlanmış tavuğun suyu
Soslu Tavuk Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavukları uygunca yıkayıp 1 saat orta ateşte pişirelim.
- Suyundan 1 çay bardağı ayıralım.
- Tencereye yağı salçayı ve sarımsağı ekleyip karıştıralım.
- 2 dk kavrulduktan sonra suyu ekleyelim, ( 1 çay bardağı) düzgünce kaynasın.
- Bir kaç dk kaynaması kâfi.
- Tavukları içine alalım ve üzerine kekik, köri ve karabiber ekleyip karıştıralım bi kaç dk sosuna yeterlice buladıktan sonra kapatalım. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.