Aç olmadığımız halde neden yemek yanız hiç düşündünüz mü? İste ise birtakım sebepler ve buna nasıl handikap olacağınıza dair ip uçları.
Kendimizi âlâ hissetmediğimizde umumiyetle aç olmadığımız halde yemek yiyoruz. Cips, yağlı kuruyemiş, çikolata, bisküvi, şeker en çok tercih ettiğimiz abur cuburlar. Yedikten sonraki pişmanlık süreci bir çoğumuzun bildiği bir histir. Unutmayınız ki yemek yemek sizi meselelerinizden uzaklaştıramaz. Bu türlü vakitlerde kısa bir yürüyüş size uygun gelecek, memnunluk hormonu dediğimiz seratonin salgınızı artıracaktır. Diğer bir teklifim bir arkadaşınızla sohbet etmeniz yahut günlük tutup hislerinizi bu yolla tabir etmeniz olacaktır .Ilık bir banyo yapmakta sizi gevşetebilir.
Gereksinimimiz olmadığı halde yemek yemenin bir sair sebebi kendimizi ödüllendirmek istememizdir. Sıkıntı bir imtihandan sonra yahut içtima sonrası bilinçsizce abur-cubur tüketebiliriz. Lütfen kendinizi ödüllendirmek için sair bir yol bulun. Filme gidin ,kitap okuyun, dışarı çıkıp dolaşın.......
Validem bu yemeği benim için yaptı, öyleyse yemeliyim !!! Yemeğe misafir olarak bir meskene konuk olduğunuz , mesken sahibi özenmiş sizin için hazırlık yapmış öyleyse yemelisiniz!!!!işte size bir diğer yemek yeme sebebi. Türk topluluğunda ayıp olmasın diye sunulanı yemek çok bildik bir davranıştır. ’Her şey çok lezzetli görünüyor lakin şu anda aç değilim, teşekkür ederim’ demelisiniz.
Kalabalık yemek sofralarında, herkes iştahla tarafken kendimizi tutamayıp ölçüyü kaçırdığımız olmuştur. Gurubun bir modülü olmak, toplumsallaşmak için de bunu yapabiliriz. Bu türlü durumlarda daha az kalori içeren salata ve meyveleri tercih etmekte yarar var. Bol su içmeyi de lütfen unutmayınız...
Gerilime karşı tesirli besin öğelerinden olan C vitamini, A vitamini, vitamin B6, magnezyum, omega-3, çinko ve pantotenik asit yanından kâfi beslenilmesi gerilim durumunda ortaya çıkabilecek olumsuz sonuçları önlemektedir.
Gerilimde olağan karbonhidratlı besinlere yönelmek tarafına serotonin seviyesini yükselten triptofan isimli aminoasidi içeren besinlerin tüketimi de misal bir keyif hali oluşturacaktır. Tavuk, hindi, süt, yumurta, muz, avokado, kurubaklagiller, kakao, sarımsak, domates, bezelye serotonin seviyesini arttıran besinlerdir.
Kendimizi âlâ hissetmediğimizde umumiyetle aç olmadığımız halde yemek yiyoruz. Cips, yağlı kuruyemiş, çikolata, bisküvi, şeker en çok tercih ettiğimiz abur cuburlar. Yedikten sonraki pişmanlık süreci bir çoğumuzun bildiği bir histir. Unutmayınız ki yemek yemek sizi meselelerinizden uzaklaştıramaz. Bu türlü vakitlerde kısa bir yürüyüş size uygun gelecek, memnunluk hormonu dediğimiz seratonin salgınızı artıracaktır. Diğer bir teklifim bir arkadaşınızla sohbet etmeniz yahut günlük tutup hislerinizi bu yolla tabir etmeniz olacaktır .Ilık bir banyo yapmakta sizi gevşetebilir.
Gereksinimimiz olmadığı halde yemek yemenin bir sair sebebi kendimizi ödüllendirmek istememizdir. Sıkıntı bir imtihandan sonra yahut içtima sonrası bilinçsizce abur-cubur tüketebiliriz. Lütfen kendinizi ödüllendirmek için sair bir yol bulun. Filme gidin ,kitap okuyun, dışarı çıkıp dolaşın.......
Validem bu yemeği benim için yaptı, öyleyse yemeliyim !!! Yemeğe misafir olarak bir meskene konuk olduğunuz , mesken sahibi özenmiş sizin için hazırlık yapmış öyleyse yemelisiniz!!!!işte size bir diğer yemek yeme sebebi. Türk topluluğunda ayıp olmasın diye sunulanı yemek çok bildik bir davranıştır. ’Her şey çok lezzetli görünüyor lakin şu anda aç değilim, teşekkür ederim’ demelisiniz.
Kalabalık yemek sofralarında, herkes iştahla tarafken kendimizi tutamayıp ölçüyü kaçırdığımız olmuştur. Gurubun bir modülü olmak, toplumsallaşmak için de bunu yapabiliriz. Bu türlü durumlarda daha az kalori içeren salata ve meyveleri tercih etmekte yarar var. Bol su içmeyi de lütfen unutmayınız...
Gerilime karşı tesirli besin öğelerinden olan C vitamini, A vitamini, vitamin B6, magnezyum, omega-3, çinko ve pantotenik asit yanından kâfi beslenilmesi gerilim durumunda ortaya çıkabilecek olumsuz sonuçları önlemektedir.
Gerilimde olağan karbonhidratlı besinlere yönelmek tarafına serotonin seviyesini yükselten triptofan isimli aminoasidi içeren besinlerin tüketimi de misal bir keyif hali oluşturacaktır. Tavuk, hindi, süt, yumurta, muz, avokado, kurubaklagiller, kakao, sarımsak, domates, bezelye serotonin seviyesini arttıran besinlerdir.