Su Böreği Tanımı İçin Gereçler
- 5 yumurta
- 1 çay bardağı su
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağından biraz az un(Kıvama nazaran ayarlanacak)
- 200 gram margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Peynir
Su Böreği Tanımı Yapılışı
- Hamur için gerekli materyaller uygun bir kaba alınır ve yumuşak kıvamlı bir hamur yoğrulur. Üzerine poşet geçirip 5 dakika bekletilir.
- Daha sonra 12 beze alarak onları da üzerine poşet geçirilerek 10 dakika kadar bekletilir.
- O sırada geniş bir tencereye 2- 2,5 litre kadar su katılır ve kaynamaya alınır. İçine 2 tatlı kaşığı kadar tuz koyulur.
- Geniş bir kaba da soğuk su koyulur.
- Daha sonra 12 beze açılır. Fırın kabına yağlı kağıt geçirip ve yağlı kağıda da bir ölçü yağ sürülür.
- Her bezeyi fırın tepsisinden bir ölçü büyük olacak formda açıp evvel sıcak suya yaklaşık 20-25 saniye kadar, sonra da sıcak sudan alarak soğuk suyun içine koyuyoruz.
- Suyunu süzerek fırın tepsisine yerleştirin. 6 beze altta olacak formda ayarlayıp ortasına peynir koyuyoruz.
- Öteki kalan 6 bezeyi de birebir biçimde yaparak tepsiye yerleştirin.
- Bu ortada 200 gram kadar margarin ve yarım çay bardağı sıvı yağı karıştırın.
- Her katın ortasına bir ölçü yağlayın.
- Yağı fazla yapmamak gerekiyor. En üstteki katıda yağlayın.
- Sonra 200 derece fırında alt üst ayarda pişirin.
- Fırından çıkınca 10 dakika kadar üzerini bir bezle örtün. Daha sonra servis tabağına aksi çevirerek çıkarın.
- Alt kısmı üste gelecek halde servis edin.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.