Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sultan Lokumu

Sultan Lokumu

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
sultan-lokumu.jpg

Sultan Lokumu Tanımı İçin Gereçler

  • 3 su bardağı süt (750 ml)
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
  • 1 yemek kaşığı dolusu un (35 gr)
  • 1 yemek kaşığı dolusu nişasta (35 gr) (mısır nişastası ya da buğday nişastası)
  • 50 gram tereyağ ya da teremyağ
  • 1 paket vanilya
Üzeri için:
  • 2-3 yemek kaşığı marmelat (yerine meyveli sos, çikolata sosu, fındık/fıstık kırığı vs kullanılabilir)
  • 4 yemek kaşığı hindistan cevizi

Sultan Lokumu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Bir tencereye un, nişasta ve toz şekerini koyuyoruz. Sütü yavaş yavaş ekleyerek, çırpma teliyle çırparak yeterlice özdeşleştiriyoruz.
  2. Ocağa alıp daima karıştırarak pişiriyoruz.
  3. Kaynayınca yağını ve vanilyasını ekleyip, 5 dakika kaynatıyoruz. Bu ortada daima karıştırmayı ihmal etmiyoruz.
  4. Hazır olan karışımımızı, ince uzun 3 bardağa paylaştırıyoruz. Kullandığınız bardakların uzunluğuna ve genişliğine nazaran bardak sayısı değişebilir.
  5. Oda ısısına gelince bardakları dolaba koyup, 4-5 saat donmasını bekliyoruz.
  6. Donduktan sonra bardaktan çıkarıp, dilimleyip, hindistan cevizine bulanıp, istenilen materyal ile süsleyip (ben marmelat tercih ettim), servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)
Not: bardaklardan kolay kolay çıkması için bardakları ıslatıp, muhallebiyi o denli dolduralım. Materyal bardak ölçüsü 250 ml. Dilerseniz bardakta yapmak yerine kare bir borcama döküp, donduktan sonra dilimleyip, süsleyerek de servis edebilirsiniz.

Sultan Lokumu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Sürpriz Fincan Lokumu Tanımı İçin Malzemeler 3 su bardağı süt (750 ml)1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker1 yemek kaşığı dolusu tepeleme un (35 gr)1 yemek kaşığı dolusu tepeleme nişasta (35 gr) (mısır ya da buğday nişastası)50 gram tereyağ ya da teremyağ1 paket vanilyaHindistan cevizi30...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Fındıklı Saray Lokumu-Sultan Lokumu Tarifi İçin Malzemeler 3 su bardağı süt1 su bardağından 1 parmak eksik irmik1 su bardağı toz şekerYarım yemek kaşığı tereyağı1 paket vanilya1 paket toz krem şantiFındık içi1 su bardağı toz hindistan cevizi Fındıklı Saray Lokumu-Sultan Lokumu Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Mandalina Lokumu Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı mandalina suyu1 çay bardağı su1 çay bardağı nişasta1,5 su bardağı şekerYarım çay kaşığı limon tuzu Bulamak için ; 3 yemek kaşığı hindistan cevizi Mandalina Lokumu Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır 3 – 4 tane mandalinayı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
İrmikli Sultan Lokumu Tarifi Malzemeler: 4 su bardağı sut 10 yemek kaşığı irmik 1 su bardağı şeker 2 su bardağı hindistan cevizi 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı margarin imagesirmiklisultanlokumutarifi5ad3c60d92cf5 İrmikli Sultan Lokumu Yapılışı Sut, irmik, şeker ve hindistan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
220
Pirinç Lokumu Tanımı İçin Materyaller Yarım su bardağı pirinç2 su bardağı sütYarım su bardağı su1 çay bardağı şekerBir fiske tuz1 çorba kaşığı hindistan cevizi1 çorba kaşığı buğday nişastası mısırda olur Nişastayı açmak için ; 4 çorba kaşığı su Bulamak için ; Hindistan cevizi Süslemek için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
858,499Konular
982,579Mesajlar
30,340Kullanıcılar
cim_3444Son üye
Üst Alt