
Sultan Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
- 125 gram margarin
- 2 kaşık şeker
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı irmik
- Yeteri kadar un (yumuşak bir hamur olacak)
- Mavi haşhaş
- Süt
- Fındık
- 2 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- Limon
Sultan Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak şeker ve suyu tencereye alıyoruz kaynamaya başlayınca limon ek edip 10 dk kaynatıyoruz hazır olan şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Uygun bir kaba materyalleri alıp ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz.Unu azar azar ekleyelim.
- Hamurdan minik kesimler koparıp yuvarlayıp evvel süte sonra haşhaşa bulayıp yuvarlak borcama koyuyoruz .
- Küçük alın ki sonra irileşiyor, o yüzden küçük koparalım.
- Üzerine fındık bastırıp 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz .
- Tatlı sıcak şerbet soğuk olarak döküyoruz ,1 gün dinlendirip afiyetle yiyoruz ????.