
Sulu Köfte Tanımı İçin Materyaller
- 300 gram kıyma
- 1 çay bardağı köftelik bulgur
- 1 adet yumurta
- 1 adet kuru soğan rendelenmiş
- 4 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 4.5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4. su bardağı sıcak su( artırılıp azaltılabilir kıvama göre)
Sulu Köfte Tanımı Yapılışı
- Öncelikle soğan sarımsağı rendeliyoruz yoğurma kabına kıymayı alıyoruz .
- Unu ek ediyoruz yumurtayı kırıyoruz öteki salça hariç bütün materyalleri ekliyoruz ve yoğuruyoruz.
- Köfte kıvamına gelince misket büyüklüğünde köftelerimizi yuvarlıyoruz.
- Un serpilmiş tepsiye köftelerimizi yerleştiriyoruz yuvarlama kademesinde elimizi süratli tutmalıyız içinde ki bulgurlar şişmeye başlamasın.
- Yoksa form vermesi zorlaşır yuvarlama yaparken ortada ellerimizi suyla ıslatalım form vermesi kolaylaşır.
- Bir tencerede salçayı kavuralım üzerine sıcak suyu ek edelim ve yuvarladığımız köftelerimizi ekleyip kaynamaya bırakalım.