Sun Sebastian (Orijinal Lezzette) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 paket 350 gramlık içim taze peynir (1050 gram)
- 2.5 paket içim krema
- 2 su bardağından 1.5 parmak eksik toz şeker
- 1 çimdik tuz
- 6 adet yumurta
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
Sun Sebastian (Orijinal Lezzette) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tüm materyaller oda ısısında olmalı. Derin karıştırma kabımıza taze peynirleri, toz şekeri ve tuzu koyup krema kıvamı alana dek mikserle çarpıyorum.
- Ardından yumurtaları tek tek ilave edip çırpıyorum (Karışıma 1. Yumurtayı ekleyip çırpıyorum 2. Yumurtayı ekleyip çırpıyorum yumurtalar bitene dek bu şekilde)
- Daha sonra kremayı ekleyip tekrar spatula ile karıştırıyorum. En son olarak eleyerek unu ek ediyorum.
- Şimdi sıra fırın kabımızı hazırlamaya geldi kelepçeli fırın kabı kullanıyoruz. Püf noktası yağlı kağıdı evvel 2ye sonra 4e derken en ince üçgen halini alana dek katılıyorum.
- Katlama süreci bitiminde kelepçeli kabımı çok hafif elimle ıslatıyorum ve kağıdın ortası kabın ortasına gelecek halde yuvarlak kabıma yerleştiriyorum.
- Ardından kağıdı kabın içinde kat yerleri harca gerçek içeri girmeecek formda düzeltiyorum. Bunun için gerekirse elimi hafif suya değdirip düzelme sürecini tamamlıyorum.
- Bu sürecin akabinde tel süzgeçten süzerek karışımı fırın kabına boşaltıyorum. Karışımı döktükten sonra oluşan hava kabarcıkları çay kaşığı yardımıyla dağıtıyorum.
- 200 derece ısıtılmış fanlı fırında 35 dakika pişiriyorum. Fırını birinci 20 dakika açmıyorum.
- Eğer sun sebastianın üzeri eşit renk değiştirmediyse 20 dakika sonrası istikametini değiştirebiliriz. 35 dakika sonunda şayet biraz daha kızarsın isterseniz 1-2 dakika daha fırında tutabilirsiniz.
- Süre bitiminde sun sebastianı fırından alıp oda ısısına gelene dek dışarda bekletiyorum. Fırından çıkarırken sallandırmadan dikkatli alın zira kıvamı muhallebimsi üzere yumuşak oluyor.
- Tamamen ılık olunca buzdolabına alıyorum güzelce soğuduktan sonra servise hazır afiyet olsun (Tercihen ben 1 gece bekletiyorum)