teknolojiuzmani
FD Üye
Tahinli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı tahin
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet yumurta sarısı (akı üzerine sürülecek)
- 1 paket vanilya
- 200 gr. margarin (oda sıcaklığında)
- 3,5-4 su bardağı un ( 3 su bardağından sonrası denetimli )
- Yumurta akı
- Ceviz
Tahinli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un hariç bütün gereçleri yoğurma kabında güzelce karıştıralım.
- Unu azar azar ekleyerek denetimli formda güzelce yoğurarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. ( 3 s. Bardağından sonrasını azar azar ekleyerek yoğurdum ve hamur tam bütünleşmemiş üzere görünüyor korkmayın çok kolay şekilleniyor)
- Ceviz büyüklüğünde kesimlere ayırıp evvel yumurta akına(yumurta akını çatalla çırpın köpürsün)
- Sonra ceviz kesimine batırıp tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dk pişirelim.
Tahinli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.