Tahinli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kahve fincanı zeytinyağ
- 1/2 (yarım) kahve fincanı erimiş tereyağ
- 1,5 kaşık toz şeker
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 kabartma tozu
- Aldığı kadar un (çoğunluğunu kara kılçık unu kullandım beyaz un karışık)
Tahinli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un hariç tüm materyalleri bir ortaya getirip karıştırıyoruz. Unları ekliyoruz ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz.
- Mini fırın tepsisi büyüklüğünde varsa o tepsiye açıyoruz.
- Üzerine tahin sürüyoruz ve toz şeker döküyoruz (şeker sizin damak tadınıza göre)
- Sonra tam ortadan enine bölüp iki rulo yapıyoruz ve iki parmak kalınlığında kesiyoruz.
- Üzerlerine yoğurt sürüp 170-180 c de pişiriyoruz.
- Soğuduktan sonra pudra şekeri döküyoruz.
Tahinli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı