Tahinli Şekerpare (Favoriniz Olacak Mükemmel Bir Tarif) Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram margarin yahut tereyağı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 4 yemek kaşığı tahin
- 1 çay bardağı irmik
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağına yakın un kullandım azar azar ekleyin fark edebilir miktarı
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı pekmez (Dolu dolu değil)
- 1 ,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- Minik bir kesim limon
Tahinli Şekerpare (Favoriniz Olacak Şahane Bir Tarif) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbeti hazırlayalım gereçleri uygun bir tencereye alalım karıştırarak şekerini eritelim
- Kaynamaya başlayınca altını kısalım 10 dk kaynatıp ocaktan alalım soğusun.
- Bu sırada yoğurma kabına un dışındaki gereçleri ekleyip karıştıralım.
- Üzerine azar azar un ekleyip ele yapışmayan bir hamur hazırlayalım.
- Hazırladığımız hamurdan ufak kesimler koparıp oval form verelim.
- Üzerini çok bastırmadan hafif düzleyelim.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta pekmez karışımı sürelim çatalla çizikler atalım.
- 180 derece ısınmış fırında altını üstünü hoş kızarana kadar denetimli pişirelim fırından aldığımız tatlıya soğumuş şerbeti verelim ve dinlendirelim.
- Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz ben antep fıstığı kullandım.Afiyet olsun ????.
- Şerbetini her tatlının üzerine gezdirerek döküyoruz çabucak çekiyor aksi çevirmenize tepsi kapatmanıza gerek yok birinci tepsiyi şerbetlerken şerbetin yarısını kullandım.
- Tepside birikeni devamlı kaşıkla tatlıların üzerine gezdirip şerbetini daha çabuk ve hoş çekmesini sağladım tüm şerbeti bi anda tek tepsiye dökmeyin tatlıya fazla gelir ve dağılır.
- Kalan şerbeti de yeniden ikinci tepsiye uyguluyoruz.
- Hamuru şekillendirirken bezeyi çok bastırıp inceltmeden yalnızca hafif üzerini düzleyerek koyarsanız tatlınız ince olmaz ve şerbetlenince dağılma sorunu olmaz ince beze yaptığınız tatlı şerbeti alınca çoğunlukla dağılır dikkat edin lütfen bezeler ülkü kalınlıkta olsun ????.