Tam Buğday Unlu Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 su bardağı tam buğday unu
- 1 tane yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 su bardağı ılık su
- 2-3 yemek kaşığı yoğurt
Tam Buğday Unlu Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Unumuzu yoğurma kabına alalım üzerine tuzu ekleyelim ve karıştıralım.
- Orta kısmını havuz üzere açalım.
- Mayamızı, şekeri ekleyelim üzerinede ılık suyu ekleyip yoğuralım 35-40 dakika kadar mayalandıralım.
- Elimizi ıslatıp hamurun havasını yoğurarak alalım ve hafif unlanmış tezgaha koyalım eşit modüllere bölüp elimizle şekillendirelim.
- Tepsiye yerleştirip üzerine nemli bir bez serelim 15- 20 dakika tepside mayalansın.
- Bir fırın tepsisine yahut sağlam bir kaseye su ekleyip fırının alt tarafına koyalım.
- Ekmeklerin üzerini fırça ile çırptığımız yoğurttan sürelim.
- Üzerine kesikler atıp fırına koyalım 250 derecelik fırında pişirelim.
- Fırındaki suyu ekmekler pişene kadar fırından almayın.Afiyet olsun.