Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tam Buğday Unlu Ve Yulaf Unlu Kesme Hamuru

Tam Buğday Unlu Ve Yulaf Unlu Kesme Hamuru
0
28

Garfield

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
80
tam-bugday-unlu-ve-yulaf-unlu-kesme-hamuru.jpg

Tam Buğday Unlu Ve Yulaf Unlu Kesme Hamuru Tarifi İçin Malzemeler

• 1 su bardağı tam buğday unu
  • 2 su bardağı yulaf unu
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı su ( 1 yaş üstü süt )
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tam Buğday Unlu Ve Yulaf Unlu Kesme Hamuru Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bir kaba unumuzu eleyerek alalım.
  2. Ortasını havuz gibi açıp yumurta ve zeytinyağını ilave edelim ve yoğuralım. Kontrollü bir şekilde su ekleyelim çok sert bir hamur olmalı.
  3. Hamuru karıştırma kabımızda biraz yoğurduktan sonra tezgahımızın üzerine alıp orada biraz daha yoğuralım.
  4. Hamuruz özleştikten sonra 10 dk kadar üzerini temiz bir bezle örtüp bekletelim.
  5. Hamurumuz bekledikten sonra yine tezgahın üzerine biraz daha yoğuralım ve merdane yardımıyla açalım ne kalın ne ince olmalı hamurun kalınlığı, yuvarlak açtığımız hamurumuzu uzun uzun keselim ve daha sonra küçük küçük kip şekilde keselim :).
  6. Kurutma işlemi için isterseniz balkonunuz varsa güneşte tepsiye serelim ve o şekilde kurutalım ya da fırınınızı 70° – 80° ayarlayıp içinde kurutalım ben fırında kuruttum gayette güzel oldu ☺️????
  7. Fırında yaptıysak eğer soğuduktan sonra kavanozlara doldurabiliriz, ben az az ve taze yapmaktan yanayım bu ölçülerde küçük bir kavanoz çıktı bizim ☺️
Tam Buğday Unlu Ve Yulaf Unlu Kesme Hamuru Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,505Konular
982,715Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt