
Tam Ölçü Pastane Şekerparesi (Püf Noktaları İle Güncellenmiş Tarifim) İçin Materyaller
Şerbeti için:
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Çeyrek limonun suyu
- 125 gram yumuşak tereyağı (margarin de olur lakin tereyağı çok daha hoş oluyor.)
- 2 yumurta (birinin sarısı üzerine ayrılacak)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 3.5 yemek kaşığı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet vanilin
- 3.5 su bardağı kadar un (Her un farklıdır, görüntüdeki kıvama nazaran ayarlayın. pek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur olacak.)
Tam Ölçü Pastane Şekerparesi (Püf Noktaları İle Güncellenmiş Tarifim) Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şerbeti için şeker ve suyu tencereye alıp ocağa koyuyoruz.
- Şeker eriyene kadar ortada karıştırıyoruz ve şeker eriyince ocağın altını hafif kısarak kaynamaya bırakıyoruz.
- Şerbetin çok kıvamlı olmaması lazım, görüntüdeki uzamayı gördüğünüz üzere kapatabilirsiniz.
- Akabinde limon suyunu da döküp karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Hamuru için de un hariç bütün materyalleri koyuyoruz ve elimizle bütün materyallerin karıştığından emin olduktan sonra yavaş yavaş un ek edip yoğuruyoruz.
- Ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Akabinde hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp biçim veriyoruz ve yağsız tepsiye diziyoruz.
- Üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüyoruz ve çatalın ardı ile çizikler atıyoruz.
- Evvelden ısıtılmış 200 dereceli altı üstü açık fırında altları pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
- Tatlımız pişince altlarını tepsiden ayırıyoruz ve soğuk şerbeti hepsine farklı başka döküyoruz.Şerbet soğuk, tatlı sıcak olacak!!!.
- Kalan şerbeti de döküyoruz ve tepsideki şerbetten tatlıların üzerlerine tekrar tekrar döküyoruz.
- Dinlenmeye bırakıyoruz.
- 3-4 saat sonra yemeye hazır, dilediğiniz üzere servis yapabilirsiniz ????????????En az 500 kişinin deneyip onayladığı bu enfes tanımımı sizler de kaçırmayın ????Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun ????Destek olmak için youtube kanalıma abone olmayı unutmayın ????Sevgiler. ????Tarif görüntüsü: