Tam Ölçülü Karışık Turşu (1er Kiloluk Kavanoz Ölçüsüne Göre) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 er kiloluk turşu kavanozu
- Her bir kavanoz için 1 yemek kaşığı iri tuz
- Her bir kavanoz için 1 (klasik)çay bardağı üzüm sirkesi
- 2 baş soyulmuş sarımsak
- 2 adet kabuğu soyulmuş limon(yuvarlak dilimlenecek)
- 2 adet mor havuç
- 1 adet kırmızı pancar
- 1 kilo kornişon salatalık
- 1 adet mor lahana
- 1 kilo acur
- Yarım beyaz lahana
- 1 adet küçük karnabahar
- Kavanozumuzu dolduracak kadar hazır su
Tam Ölçülü Karışık Turşu (1er Kiloluk Kavanoz Ölçüsüne Göre) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sebzelerimizi güzelce yıkayıp istediğimiz boyutta doğruyoruz.
- Kavanozumuza turşuluklarımızı aralarına sarımsak taneleri atarak ve limonları yuvarlak dilimleyip her bir kavanoza 2 şer dilim koyarak istediğimiz gibi dolduruyoruz.
- Daha sonra herbir kavanozun üzerine 1 yemek kaşığı iri tuz ve bir çay bardağı üzüm sirkesini döküyoruz.
- Son olarak kavanozumuzu üstünden 1 parmak kalacak şekilde hazır suyla dolduruyoruz.
- Ağzını sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz 1 gün boyunca böyle kalıyor.
- Daha sonra düzeltip 15 -20 gün bekletiyoruz veee mis gibii turşularınız hazır????.