iltasyazilim
FD Üye
Tarçın nedir? Faydaları nelerdir?
Tarçın:Yemek Yemek ve tatlılarda bir baharat olarak kullanılmasına rağmen, sağlığa birçok faydaları vardır
*Varlıklı kalsiyum,magnesyum,lif ve demir kaynağıdır
*Son yıllarda yapılan çalısmalarda kan şekerini düşürücü etkisi saptanmıştır(özellikle 2tip diabet hastalarında)
*LDL kolestrolü düşürür,(günde yarım akarsu kaşığı alınması halinde)
*Koli bakterilerinin vücuda yayılmasını önler,
*Soğukalgınlığı,grip ve nezleye iyi gelir,(bal ya da limonla alındıgında)
*Mide rahatsızlıklarına iyi gelir,hazımı kolaylaştırır,kusmayı önleyici bir etkiye sahiptir
*Eklem yangısı (arthritis)ağrılarına iyi gelir(yarım nehir kaşığı tarçını bir yemek yemek kaşığı balla karıştırarak her sabahtan kahvaltından önce veridiğinde bir hafta içinde ağrılarda manâlı bir azalma,bir ay içinde de ağrısız yürüme)
*Tarçının koklamak hafızayı canlandırıcı bir tesir yapar
*Yiyeceklere eklendiği zaman,yiyeceklerin bozulmasını ve bakterilerinin büyümesini önleyen doğal bir gıda koruyucusudur
Yüksek karbonhidratlı bir yiyeceği tarçınla tatlandırdığımız vakit kandaki şeker seviyesini etkileyerek düşmesini sağlarAraştırmalar 300 gr sütlaça 6 gr kadar tarçın eklendiğinde kandaki şekeri seviyesindeki yükselişin kayda değer ölçüde azaldığını tespit etmişlerdir *
Tarçın:Yemek Yemek ve tatlılarda bir baharat olarak kullanılmasına rağmen, sağlığa birçok faydaları vardır
*Varlıklı kalsiyum,magnesyum,lif ve demir kaynağıdır
*Son yıllarda yapılan çalısmalarda kan şekerini düşürücü etkisi saptanmıştır(özellikle 2tip diabet hastalarında)
*LDL kolestrolü düşürür,(günde yarım akarsu kaşığı alınması halinde)
*Koli bakterilerinin vücuda yayılmasını önler,
*Soğukalgınlığı,grip ve nezleye iyi gelir,(bal ya da limonla alındıgında)
*Mide rahatsızlıklarına iyi gelir,hazımı kolaylaştırır,kusmayı önleyici bir etkiye sahiptir
*Eklem yangısı (arthritis)ağrılarına iyi gelir(yarım nehir kaşığı tarçını bir yemek yemek kaşığı balla karıştırarak her sabahtan kahvaltından önce veridiğinde bir hafta içinde ağrılarda manâlı bir azalma,bir ay içinde de ağrısız yürüme)
*Tarçının koklamak hafızayı canlandırıcı bir tesir yapar
*Yiyeceklere eklendiği zaman,yiyeceklerin bozulmasını ve bakterilerinin büyümesini önleyen doğal bir gıda koruyucusudur
Yüksek karbonhidratlı bir yiyeceği tarçınla tatlandırdığımız vakit kandaki şeker seviyesini etkileyerek düşmesini sağlarAraştırmalar 300 gr sütlaça 6 gr kadar tarçın eklendiğinde kandaki şekeri seviyesindeki yükselişin kayda değer ölçüde azaldığını tespit etmişlerdir *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.