Tarçının hangi hastalıklara iyi geliyor?
Tarçın çok lezzetli ve kokusu muhteşem bir baharattır Tarçın, polifenoller gibi güçlü antioksidanlar ile yüklüdür Antioksidanlar vücudun hastalıktan korunmasına yardımcı olabilir ve meyveler, sebzeler, otlar ve baharatlarda bulunur Manganez bakımın dan yüksektir ve az miktarda kalsiyum ve lif içerir Bu nefis egzotik baharat, tarçın ağacının dış kabuğundan elde edilir Tarçının tedavi edici ve yatıştırıcı etkileri olduğu bildirilmektedir ve Çin bitkisel tıbbında sıklıkla kullanılmaktadır Tarçının ayırıcı kokusu ve lezzeti kabuğun içerdiği uçucu yağlardan kaynaklanmaktadır
Konu Resmi
Tarçın, tıbbi olarak binlerce yıldır kullanılmaktadır ve sağlık yararları ile bilinirTarçın ayrıca Asya ve Amerika'da mide rahatsızlığı, solunum problemleri ve diyare gibi çeşitli hastalıkları tedavi etmek için de kullanılır Tarçın vücudun enfeksiyonlarla mücadelesine yardımcı olur ve doku hasarını onarır Tarçının , glisemik kontrolü artırmada ve tip 2 diyabetin yönetiminde ılımlı bir etkiye sahip olabileceği öne sürülmüştür PCOS lu kadınlar tarçın tüketerek bu durumu yönetebilir Ayrıca adet sancısı çekenler tarçın tüketerek rahatlayabilirBronşit için geleneksel tıpta da kullanılmaktadır Bazı çalışmalar tarçının alzheimer hastalığını önlemeye yardımcı olacağını öne sürüyorKaraciğer hastalığı olan insanlar tarçın tüketimlerini sınırlamalıdır
Tarçının sağlık faydaları
Solunum yolu hastalıkları
Sindirim problemleri
Kadın hastalıkları ( adet sancısı, pkos, adet düzensizliği)
Antiinflamatuar
Tarçının yan etkileri
Tarçın genelde tüketildiğinde her hangi bir yan etkiye sahip değildir fakat bazı insanlarda allerjik reaksiyonlara neden olabilir Çok fazla tüketildiğin de ağız ve dudakları tahriş edebilir Bu nedenle kararın da tüketilmesi gerekir Allerjik bir reaksiyon gösterirseniz tarçın tüketimini bırakın Çok miktarda tarçın tüketimi , özellikle karaciğer problemi olan insanlarda toksik olabilir Tarçın, güvenliğiyle ilgili kanıt eksikliği göz önüne alındığında, bir tedavi olarak, çocuklar veya hamile veya emziren kadınlar için önerilmez
Konu Resmi
Tarçının sindirime faydaları
Kilo kontrolü için sağlıklı bir sindirim sistemi ön şarttır Düzenli tarçın tüketimi, sindirim sistemini uygun bir şekilde işlev görmesini teşvik eder Tarçın mide ve bağırsağı yatıştırır, gaz problemlerine iyi gelirKabızlığı giderir Biriken toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur ve kilo kaybını sağlar
Bal ve tarçın tozunun günlük kullanımı bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudu bakteriyel enfeksiyonların dan korurBal ve tarçın cilt enfeksiyonlarını tedavi eder Yorgunluk problemi olanlar bal ve tarçın tüketebilir Kronik öksürüğü olanlar için tarçın tartışmasız en güçlü baharattır Gaz problemi olanlar bal ve tarçın karışımını tüketmelidir Kalp sağlığınızı korumak için bal ve tarçın karışımından tüketin
Selülit için tarçın tüketimi
Selülit bir çok kadın için ortak sorundur Ve kadınların çoğunda estetik kaygıya neden olur Selülit kandaki kolesterol düzeylerinde artışa bağlı olarak ortaya çıkar Bu, fazla yağ bulunan bölgelerde özellikle gözle görülür bir şekilde cilt kusuruna yol açar Günde 1 fincan tarçın çayı içerek selülitten kurtulabilirsiniz
Birkaç araştırmaya göre tarçın tozu ve bal karışımı vücudun yağ birikmesini durdurabilir Bal kilo kaybı için mükemmel bir besindir Bal metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olur ve başarılı kilo kaybına yol açar Tarçın ve bal sindirim sistemindeki parazit, bakteri ve mantarları temizleyerek mide ile ilgili problemleri önler Tarçın ankesiyeteye iyi gelmektedir Ayrıca migren problemi olanlar mutlaka tarçın tüketmelldirBu mucize baharat, antiinflamatuar, antioksidan ve antimikrobiyal özelliklere sahiptir Kanser hücrelerinin yayılmasını ve mide ülseri oluşumunu önlemeye yardımcı olurYukarıda bahsedilen faydaların yanı sıra tarçın da metabolik sendrom belirtilerini iyileştirmeye yardımcı olabilir
Tarçın, diyetinize çeşitli yaratıcı yollarla eklenebilecek sağlıklı bir baharattır Zencefil ile birlikte tarçın da kilo vermede size yardımcı olabilir Hem zencefil hem de bal iyi bilinen yağ yakıcı gıdalardır Tarçın toksik olmayan bir baharattır ve tüketilmesi tamamen güvenlidir Bununla birlikte,gebe ve emziren kadınların çocukların tarçın tüketmesi zararlı olabilir Bu nedenle tarçın tüketmeden önce mutlaka hekime danışın
Tarçın çok lezzetli ve kokusu muhteşem bir baharattır Tarçın, polifenoller gibi güçlü antioksidanlar ile yüklüdür Antioksidanlar vücudun hastalıktan korunmasına yardımcı olabilir ve meyveler, sebzeler, otlar ve baharatlarda bulunur Manganez bakımın dan yüksektir ve az miktarda kalsiyum ve lif içerir Bu nefis egzotik baharat, tarçın ağacının dış kabuğundan elde edilir Tarçının tedavi edici ve yatıştırıcı etkileri olduğu bildirilmektedir ve Çin bitkisel tıbbında sıklıkla kullanılmaktadır Tarçının ayırıcı kokusu ve lezzeti kabuğun içerdiği uçucu yağlardan kaynaklanmaktadır
Konu Resmi
Tarçın, tıbbi olarak binlerce yıldır kullanılmaktadır ve sağlık yararları ile bilinirTarçın ayrıca Asya ve Amerika'da mide rahatsızlığı, solunum problemleri ve diyare gibi çeşitli hastalıkları tedavi etmek için de kullanılır Tarçın vücudun enfeksiyonlarla mücadelesine yardımcı olur ve doku hasarını onarır Tarçının , glisemik kontrolü artırmada ve tip 2 diyabetin yönetiminde ılımlı bir etkiye sahip olabileceği öne sürülmüştür PCOS lu kadınlar tarçın tüketerek bu durumu yönetebilir Ayrıca adet sancısı çekenler tarçın tüketerek rahatlayabilirBronşit için geleneksel tıpta da kullanılmaktadır Bazı çalışmalar tarçının alzheimer hastalığını önlemeye yardımcı olacağını öne sürüyorKaraciğer hastalığı olan insanlar tarçın tüketimlerini sınırlamalıdır
Tarçının sağlık faydaları
Solunum yolu hastalıkları
Sindirim problemleri
Kadın hastalıkları ( adet sancısı, pkos, adet düzensizliği)
Antiinflamatuar
Tarçının yan etkileri
Tarçın genelde tüketildiğinde her hangi bir yan etkiye sahip değildir fakat bazı insanlarda allerjik reaksiyonlara neden olabilir Çok fazla tüketildiğin de ağız ve dudakları tahriş edebilir Bu nedenle kararın da tüketilmesi gerekir Allerjik bir reaksiyon gösterirseniz tarçın tüketimini bırakın Çok miktarda tarçın tüketimi , özellikle karaciğer problemi olan insanlarda toksik olabilir Tarçın, güvenliğiyle ilgili kanıt eksikliği göz önüne alındığında, bir tedavi olarak, çocuklar veya hamile veya emziren kadınlar için önerilmez
Konu Resmi
Tarçının sindirime faydaları
Kilo kontrolü için sağlıklı bir sindirim sistemi ön şarttır Düzenli tarçın tüketimi, sindirim sistemini uygun bir şekilde işlev görmesini teşvik eder Tarçın mide ve bağırsağı yatıştırır, gaz problemlerine iyi gelirKabızlığı giderir Biriken toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur ve kilo kaybını sağlar
Bal ve tarçın tozunun günlük kullanımı bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudu bakteriyel enfeksiyonların dan korurBal ve tarçın cilt enfeksiyonlarını tedavi eder Yorgunluk problemi olanlar bal ve tarçın tüketebilir Kronik öksürüğü olanlar için tarçın tartışmasız en güçlü baharattır Gaz problemi olanlar bal ve tarçın karışımını tüketmelidir Kalp sağlığınızı korumak için bal ve tarçın karışımından tüketin
Selülit için tarçın tüketimi
Selülit bir çok kadın için ortak sorundur Ve kadınların çoğunda estetik kaygıya neden olur Selülit kandaki kolesterol düzeylerinde artışa bağlı olarak ortaya çıkar Bu, fazla yağ bulunan bölgelerde özellikle gözle görülür bir şekilde cilt kusuruna yol açar Günde 1 fincan tarçın çayı içerek selülitten kurtulabilirsiniz
Birkaç araştırmaya göre tarçın tozu ve bal karışımı vücudun yağ birikmesini durdurabilir Bal kilo kaybı için mükemmel bir besindir Bal metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olur ve başarılı kilo kaybına yol açar Tarçın ve bal sindirim sistemindeki parazit, bakteri ve mantarları temizleyerek mide ile ilgili problemleri önler Tarçın ankesiyeteye iyi gelmektedir Ayrıca migren problemi olanlar mutlaka tarçın tüketmelldirBu mucize baharat, antiinflamatuar, antioksidan ve antimikrobiyal özelliklere sahiptir Kanser hücrelerinin yayılmasını ve mide ülseri oluşumunu önlemeye yardımcı olurYukarıda bahsedilen faydaların yanı sıra tarçın da metabolik sendrom belirtilerini iyileştirmeye yardımcı olabilir
Tarçın, diyetinize çeşitli yaratıcı yollarla eklenebilecek sağlıklı bir baharattır Zencefil ile birlikte tarçın da kilo vermede size yardımcı olabilir Hem zencefil hem de bal iyi bilinen yağ yakıcı gıdalardır Tarçın toksik olmayan bir baharattır ve tüketilmesi tamamen güvenlidir Bununla birlikte,gebe ve emziren kadınların çocukların tarçın tüketmesi zararlı olabilir Bu nedenle tarçın tüketmeden önce mutlaka hekime danışın