bilgisayarci
FD Üye
Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı tarhana
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 lt soğuk su
Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sıvıyağ ve tereyağı tencereye alalım.
- Tereyağı eridikten sonra salçamızı kavuralım ve sarımsaklarımızı ilave ederek kavurmaya devem edelim. 1 dk kavurmak yeterli.
- Üzerine 3 yemek kaşığı tarhanamızı ilave edelim.
- Salçamızın ve tarhanamızın yanmaması için kısık ateşte kavurmamız daha iyi olacaktır.
- Yaklaşık 2 dakika kavurduktan sonra nane ve pul biberi de ilave ederek kavurmaya devam edelim, 1 dk daha kavurmamız yeterli olur.
- Kavurma işlemi bittikten sonra, 1 su bardağı sıcak suyumuzu tencereye alarak hızlıca karıştırıyoruz.
- Daha sonra soğuk suyumuzuda ilave ederek kaynayana kadar orta ateşte karıştırarak pişiriyoruz.
- Kaynamaya başlayınca tuzumuzu ilave ediyoruz, eğer tarhanalarımız topaklanmışsa blendır dan geçirerek 10 dk daha kaynatıyoruz.
- Çorbamızın kıvamı yoğun olursa sıcak su eklemesi yapabilirsiniz. Çorbamız servise hazır, siyah zeytin ile birlikte tüketirseniz efsane lezzetli oluyor. Naçizane tavsiyemdir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ????.