Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tarhana

Tarhana

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
tarhana.jpg

Tarhana Tanımı İçin Gereçler

  • 3 kg. kapya biber
  • 3 kg. bursa domates
  • 1/2 (yarım) kg yeşil biber
  • 3 kg. kuru soğan
  • 2 baş sarımsak
  • 3 kg. süzme yoğurt
  • Tuz
  • 1 bağ maydanoz
  • 1 bağ dereotu
  • 1 bağ nane
  • Un (Ben göz kararı koyuyorum kek kıvamında olacak)

Tarhana Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak bütün gereçleri yıkayıp kapya biberlerin çekirdeklerini temizleyip.
  2. Doğrayıp tencereye alıyoruz. Kısık ateşte bütün gereçleri yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  3. Pişirdikten sonra biraz ılıyınca robottan geçirip daha sonra kevgirle süzdürdüm. Sonra içerisine süzme yoğurt ekleyip yeterlice yedirdikten sonra ununu ekleyip uygunca yoğurdum.
  4. Üstünü kapatıp ekşimeye bıraktım ekşimeye başlayınca gelip gidip karıştırdım birtakım bölgelerde on beş gün bir ay kadar bekletiyorlar lakin ben bir hafta beklettim.
  5. Bu isteğe bağlı ekşimesi bitince pak bir bez üzerine kaşıkla ince bir halde döktüm. Gerili önlü nemini çekince robottan geçirip tepsiye koyup uygunca kurumasını bekledim. Daha sonra pak kavanozlara dolduruyoruz.
Tarhana Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,707Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt