teknolojiuzmani
FD Üye

Tarhana Tanımı İçin Gereçler
- 3 kg. kapya biber
- 3 kg. bursa domates
- 1/2 (yarım) kg yeşil biber
- 3 kg. kuru soğan
- 2 baş sarımsak
- 3 kg. süzme yoğurt
- Tuz
- 1 bağ maydanoz
- 1 bağ dereotu
- 1 bağ nane
- Un (Ben göz kararı koyuyorum kek kıvamında olacak)
Tarhana Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak bütün gereçleri yıkayıp kapya biberlerin çekirdeklerini temizleyip.
- Doğrayıp tencereye alıyoruz. Kısık ateşte bütün gereçleri yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Pişirdikten sonra biraz ılıyınca robottan geçirip daha sonra kevgirle süzdürdüm. Sonra içerisine süzme yoğurt ekleyip yeterlice yedirdikten sonra ununu ekleyip uygunca yoğurdum.
- Üstünü kapatıp ekşimeye bıraktım ekşimeye başlayınca gelip gidip karıştırdım birtakım bölgelerde on beş gün bir ay kadar bekletiyorlar lakin ben bir hafta beklettim.
- Bu isteğe bağlı ekşimesi bitince pak bir bez üzerine kaşıkla ince bir halde döktüm. Gerili önlü nemini çekince robottan geçirip tepsiye koyup uygunca kurumasını bekledim. Daha sonra pak kavanozlara dolduruyoruz.