Taş Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 2,5 su bardak süt
- 1 su bardak su
- 2 su bardak un
- 1 su bardak irmik
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 fiske tuz
- 1 instant maya
- 2 su bardak su
- 2 su bardak şeker
- İnce çekilmiş ceviz
Taş Kadayıf Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbeti hazırlıyoruz. Şeker ve suyu tencereye alıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca 15-20 dk daha kaynayıp ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Sütü ılıtın.
- İnstant mayayı ılık su ile birlikte eritin.
- Kalan materyalleri ekleyin.
- Hamur çok cıvık yahut çok sert olmamalıdır. Boza kıvamında olacak. Gerekirse, biraz daha su yahut un ekleyin.
- Yaklaşık 30 dakika ılık bir yerde dinlenmeye bırakın.
- Tavayı ısıtın ve hamuru tavaya dökün. Daha büyük bir tavada tıpkı anda birkaç tane pişirebilirsiniz.
- Çevirmek yok!! tek taraflı pişecek. Pişen kadayıfların içine ceviz içi koyup kenarları birleştirilip yapıştırın.
- Şimdi tencerede bol yağı ısıtın ve hamur modüllerini kızarana kadar pişirin.
- Kızarttıktan çabucak sonra bir kaç dakika şerbete daldırın.
- Hepsini geniş bir tabağa koyun ve servis yapın. Afiyet olsun!