Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Taş Kadayıf Tatlısı

Taş Kadayıf Tatlısı
0
68

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Taş Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler


Hamuru için:
  • 2,5 su bardak süt
  • 1 su bardak su
  • 2 su bardak un
  • 1 su bardak irmik
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 fiske tuz
  • 1 instant maya
Şerbeti için:
  • 2 su bardak su
  • 2 su bardak şeker
İçi için:
  • İnce çekilmiş ceviz

Taş Kadayıf Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak şerbeti hazırlıyoruz. Şeker ve suyu tencereye alıyoruz.
  2. Kaynamaya başlayınca 15-20 dk daha kaynayıp ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
  3. Sütü ılıtın.
  4. İnstant mayayı ılık su ile birlikte eritin.
  5. Kalan materyalleri ekleyin.
  6. Hamur çok cıvık yahut çok sert olmamalıdır. Boza kıvamında olacak. Gerekirse, biraz daha su yahut un ekleyin.
  7. Yaklaşık 30 dakika ılık bir yerde dinlenmeye bırakın.
  8. Tavayı ısıtın ve hamuru tavaya dökün. Daha büyük bir tavada tıpkı anda birkaç tane pişirebilirsiniz.
  9. Çevirmek yok!! tek taraflı pişecek. Pişen kadayıfların içine ceviz içi koyup kenarları birleştirilip yapıştırın.
  10. Şimdi tencerede bol yağı ısıtın ve hamur modüllerini kızarana kadar pişirin.
  11. Kızarttıktan çabucak sonra bir kaç dakika şerbete daldırın.
  12. Hepsini geniş bir tabağa koyun ve servis yapın. Afiyet olsun! ♥️
Taş Kadayıf Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Meşhur Taş Kadayıf Tatlısı Yassı Kadayıf Tanımı İçin Gereçler Hamuru için; 1 su bardağı irmik1,5 su bardağı un (1,5 su bardağı1,5 su bardağı su (1,5 su bardağı1 su bardağı ılık süt1 tatlı kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı instant kurumaya1 silme çay kaşığı tuz Şerbet için; 1,5 su bardağı su ( bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Yassı Kadayıf (Taş Kadayıf) Tanımı İçin Gereçler Hamuru ı̇çin; Yarım su bardağı ılık su1 çay kaşığı toz kuru maya1 çay kaşığı toz şeker1 su bardağı unYarım su bardağı irmikYarım çay kaşığı tuz1 su bardağı kadar ılık su ( azar azar ek edilecek ) İçi için; İri çekilmiş ceviz içi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
Cevizli Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Materyaller Yarım kilo yaş kadayıf1 çay bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı tereyağı1 çorba kasesi ceviz Şerbeti için: 5 su bardağı şeker5 su bardağı şekerYarım limon Üstünü süslemek için; Antep fıstığı Cevizli Kadayıf Tatlısı Tanımı Yapılışı Yarın kilo çiğ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Taş Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 2 adet yumurta1 su bardağı süt1 paket vanilya2 paket kabartma tozuAldığı kadar un İç harcı için; 1 çay kaşığı dövülmüş cevizBir miktar çiğ tel kadayıfKızartmak için sıvı yağ Şerbeti için; 3 su bardağı toz şeker3 su bardağı suYarım limon suyu Üzeri için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Taş Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Şerbet için; 2,5 su bardağı su2 su bardağı şeker4-5 damla limon suyu Hamuru için; 1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su1 çay kaşığı tuz1 tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı kuru maya2 su bardağı un İçi için; İnce kıyılmış ceviz Kızartmak için; Sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt