Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavada Çıtır Lahmacun

Tavada Çıtır Lahmacun
0
36

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
tavada-citir-lahmacun.jpg

Tavada Çıtır Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler


Su bardağı ölçüsü 200 ml

7 adet için

Hamuru için:
  • 1,5 çay kaşığı kuru maya
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1,5-2 su bardağı kadar un
Üst malzemesi için:
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 adet yeşilbiber
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kekik

Tavada Çıtır Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamuru için ılık su ile aktifleşen maya ve şekerin üzerine tuz, un eklenir, yoğrulur ve mayalanmaya bırakılır.
  2. Üst malzemesi için soğan, sarımsak, biber ve domates rondodan geçirilir.
  3. Kıyma, salçalar, tuz ve baharatlarla rondodan geçirdiğimiz malzemeler karıştırılır.
  4. Mayalanan hamur, eşit bezelere bölünür, her biri un serpilmiş zeminde merdaneyle açılır; üzerine kıymalı harç yayılır ve tavada kapağı kapalı olacak şekilde her biri yaklaşık 10 dakika kadar pişirilir.
  5. Hamuru merdaneyle açtıktan sonra un serptiğimiz bir kesme tahtasının (ahşap) üzerine alıp kıymayı orada yaymak ve bu şekilde tavaya aktarmak daha kolay oluyor.
  6. Pişen lahmacun maydanoz, soğan ve limonla servis edilir.
Afiyet olsun.

Tavada Çıtır Lahmacun Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,725Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt