Tavada Ispanaklı Börek Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo ıspanak
- 2 adet yufka
- 4 kısım taze soğan(pırasa yada soğan)
- İstediğiniz kadar peynir( ben mozarella kullandım)
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağ
- Tuz
- Karabiber
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
Tavada Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavaya 1 tatlı kaşığı zeytinyağ koyup hafif ısındıktan sonra taze soğanları doğrayıp hafif kavuruyoruz.
- Yıkayıp sirkeli suda belirttiğimiz ıspanakları hiç doğramadan soğanların üstüne ekliyoruz.
- Tuzu ve karabiberi ekleyip kavurmaya devam ediyoruz fazla yumuşamasın yufkalarla birlikte zati pişmeye devam edecek.
- Ocağı kapatıp kenarı alıyoruz.
- Başka bir tavaya hafif yağ gezdirip 2/3 modül küçük tereyağ koyuyoruz.
- 1 adet yufkayı serip başka yufkayı iki modüle ayırıp yarım modülünü üstüne seriyoruz ve sosun yarısısını üzerine sürüp ıspanak harcını suyunu süzerek üzerine dağıtıyoruz.
- Üstüne peyniri koyup başka yarım yufkayı da üstüne koyup kalan sosu üzerine döküyoruz.
- Dışta kalan yufkayı da tekrar üstüne kapatıp 2/3 adet küçük tereyağ koyuyoruz ve kapağını kapatıyoruz.
- Orta ateşte her iki yüzünü 10 ar dk kızartıyoruz.
Afiyet olsun ????.
Tavada Ispanaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.