teknolojiuzmani
FD Üye
Tavada Pırasalı Börek (Gözleme) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık su
- Tuz
- 5,5 su bardağı un
- 2 büyük soğan
- 1 kilo pırasa
- 1 paket lor peynir
Tavada Pırasalı Börek (Gözleme) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle isteğe nazaran iç harcını hazırlıyoruz ben pırasa,soğan ve lor peyniri kullandım.
- Pırasa ve soğanı pişene kadar tavada yağla kavuruyoruz en son içine lor peynir ve baharatları ekliyoruz.
- Hamuru için ılık suyu ve tuzu bir kaba koyup unu yavaş yavaş yoğurarak ekliyoruz.
- Hazırladığımız hamuru küçük bezeler yapıyoruz.
- Unla birlikte hamuru incecik açıp iç materyalini çokça koyuyoruz.
- Tavayı ocağa koyuyoruz kısık ateşte tavanın biraz ısınmasını bekliyoruz.
- Daha sonra hazırladığımız börekleri tavada kısık ateşte pişiriyoruz.Afiyet olsun.
Tavada Pırasalı Börek (Gözleme) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı