Tavada Pratik Börek (Su Böreği Tadında) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet hazır yufka
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ (tavayı yağlamak için)
- 1 şişe maden suyu
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 200 gram beyaz peynir
- Bir tutam maydanoz
Tavada Pratik Börek (Su Böreği Tadında) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle sosluk malzemeler derin bir kapta karıştırılır.
- Tava bir yemek kaşığı yağ ile yağlandıktan sonra bir bütün yufka üstüne serilir.
- Tavaya serilen yufkanın üstüne sostan bolca dökülür.
- Kalan 2 yufkadan parçalar koparıp tavaya dalgalı olarak dizilir ve her kata sos bolca sürülür. 3. Ve 5. Katta peynirli harç güzelce dökülür. Dizme işlemine devam edin.
- Yufkalar bittikten sonra tavanın dışına sarkan kısımlar içi doğru katlanıp orta kısık ateşte yavaş yavaş pişirilir. Afiyet olsun.