teknolojiuzmani
FD Üye

Tavuk Dünyası Şefin Tavası Tarifi İçin Malzemeler
- 500-600 gram tavuk bonfile
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 6-7 adet mantar
- 8-10 adet arpacık soğan
- Çeyrek çay bardağı soya sosu
- Çeyrek çay bardağı süt
- Çeyrek çay bardağı sirke
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı pekmez
- 1 çay kaşığı şeker
Tavuk Dünyası Şefin Tavası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavuğu büyük kuşbaşı şekilde doğrayıp marinasyon için tüm malzemeleri karıştırıyoruz.
- Tavukla sosu iyice karıştırıp en az 3 saat (1 gece önceden sosta bekletilirse daha da yumuşak olacaktır. ) marine ediyoruz.
- Buzdolabından çıkardığımız tavuğu oda sıcaklığına gelene kadar bekletiyoruz.
- Bu sırada biberleri, soğan ve mantarı büyük parçalar halinde doğruyoruz.
- Ocağa aldığımız tavayı yüksek ateşte iyice ısıtıp tavukları yavaş yavaş tavaya bırakıyoruz.
- Bir yüzü kızarana kadar hiç dokunmuyoruz.
- Daha sonra diğer yüzünü de aynı şekilde pişiriyoruz.
- Tavuklar suyunu çekince sebzeleri üzerine ekleyip karamelize bir kıvam alana kadar pişiriyoruz.
- Zerdeçallı makarna için de yarım paket makarna için suya 2 çay kaşığı zerdeçal, bir yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz ekleyip haşlıyoruz.
- Pişen makarnaların suyunu süzüp yarım paket krema (100 ml) ve bir tatlı kaşığı kuru fesleğen ekleyip iki dakika kadar daha pişiriyoruz.
- Makarna ve tavuğu hazırladığımız salatayla servis ediyoruz.
Tavuk Dünyası Şefin Tavası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı