Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuk Kalamar

Tavuk Kalamar
0
73

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
tavuk-kalamar-8.jpg

Tavuk Kalamar Tanımı İçin Gereçler

  • 1 adet kemiksiz tavuk göğsü
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kekik
Sosu için
  • 1 yumurta
  • 1 şişe maden suyu
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
Kızartmak için
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Deneyecek olan herkese kolay gelsin daha ayrıntılı izlemek için videolarıma bakabilirsiniz

Tavuk Kalamar Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle göğüs etini yıkayıp ince uzun olacak biçimde kesiyoruz.
  2. Baharatlarını ekleyip uygunca karıştırıyoruz.
  3. Kenara alıp sonun imaline geçelim diğer bir kaba yumurtayı ve maden suyunu alıp karıştıralım.
  4. Daha sonra un tuz karbonat ve kabartma tozunu ekleyip homojen bir kıvam elde edene kadar karıştıralım
  5. Hazırladığımız sosu baharatlı göğüs etleri ile buluşturalım uygunca karıştırıp üzerini kapatıp buzdolabında 1 yada 2 saat kadar dinlendirelim.
  6. Tavaya yağı alıp biraz kızdıralım.
  7. Daha sonra çok yanyana olmayacak halde tavuk kalamarları kızartmaya başlayalım ve bitene kadar tıpkı süreçle devam edelim kağıt havlu serili servis tabağına alalım. Kalamarlar servise hazır afiyet olsun ☺️.
 
858,556Konular
982,096Mesajlar
32,756Kullanıcılar
yasorektSon üye
Üst Alt