Tavuk Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 çay bardağına yakın galeta unu
- 5-10 kol maydanoz
- Kimyon
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz
Tavuk Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Geniş bir kaseye kıyma, yumurta, galeta unu,baharatlar ve ince kıyılmış maydanozu ekleyelim.
- Soğan ve sarımsağı başka bi kaba rendeleyip avcumuzla suyunu sıkıp posasını kıyma karışımına ekleyip 5-10 dakika kadar yoğuralım,yaklaşık 15 dakika dinlenmeye bırakalım.
- Elimizi ıslatarak köftelerimizi şekillendirelim.
- Az yağda tavada kızartalım. Afiyet olsun.