Tavuk Sulu Şehriyeli Kurut Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
Çorba için;
- 1 orta uzunluk kelle soğan
- 2 diş sarımsak lakin size ağır gelecekse 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 yarım çay bardağı tel şehriye
- 1 tane tavuk suyu (Ama ben 5 su bardağı evvelce ayırdığım tavuk suyunu ek ettim)
- 1 su bardağı kurut (Yoğurttan yahut yayık altı ayranından yapılan fermente bir süt ürünü)
- 1 çay bardağı yarısı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay bardağı yarısı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı salça (Biber domates farketmez)
Tavuk Sulu Şehriyeli Kurut Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye yağımızı alalım biraz kızdıktan sonra soğanımızı küçük küçük kıyalım ve yağımızda ölene kadar kızartalım.
- Sonra şehriyelerimizi ek edelim az kırmızı renk aldı mı tuzumuzu ek edelim. Sonra 5 su bardağı suyu ek edelim.
- Kaynamaya başlayınca kurutumuzu ek edelim ve ağzını kapatıp, kaynamaya bırakalım bir 20-25 dk şayet çorba katı olursa 1 yada 2 su bardağı ek edebilirsiniz.
- Sosunun hazırlanması için; yağımızı tavaya alalım ve içine salçamızı alıp, kızana dek kavuralım. Sonra nanemizi ekleyelim ve karıştırıp ocağı kapatalım.
- Servis için; çorbamızı servis tabağımıza alıp, kızmış olan sosu üzerine dökelim. Ayrıyetten bir yaprak nane yahut reyhan farketmez üzerine konduralım. Afiyet olsun????????.